Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Gasly en Ocon clashen wéér op de baan: "Van teamgenoot verwacht je meer ruimte"

En weer lagen teamgenoten Pierre Gasly en Esteban Ocon met elkaar in de clinch. Dit keer reden ze elkaar in Oostenrijk haast van de baan. Gasly baalt van de bijna wekelijkse strijd met de coureur die na dit seizoen vertrekt bij Alpine.

gasly ocon Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Niet voor de eerste keer dit seizoen kregen Alpine-teamgenoten Pierre Gasly Esteban Ocon het met elkaar aan de stok tijdens een race. In Monaco botsten de twee al en ook bij de GP van Oostenrijk scheelde het maar een haar of de twee zouden elkaar uit de wedstrijd hebben gereden. Bij het ingaan van bocht 3 gingen Ocon (aan de binnenkant) en Gasly tijdens de race wiel aan wiel. Gasly, die zijn contract bij het team afgelopen week verlengde, kwam uiteindelijk buiten de baan terecht.

"Wat was dat? Zag je dat hij me gewoon van de baan duwde?", riep hij over de boordradio. Na de race vroeg onder meer RacingNews365 wat er nu precies gebeurde. "Het was intens, sommigen zullen zeggen dat het teveel was. Ik ging wijd omdat ik geen ruimte kreeg. Uiteindelijk moest ik een andere manier vinden om hem voorbij te gaan, maar ik had verwacht meer ruimte te krijgen van mijn teamgenoot", lijkt Gasly zich nog in te houden.

Even later gaat hij inderdaad voorbij Ocon, die na dit seizoen vertrekt bij Alpine. Maar ook dit gevecht was niet zonder risico als beide coureurs weer wiel aan wiel samen een bocht ingingen. Uiteindelijk is Gasly de sterkste en deelt hij over de boordradio nog een sneer uit: "Ciao!"

Voor Gasly hoeven er geen duidelijkere afspraken te komen tussen hem en Ocon. "Die waren voor de race al duidelijk. Maar ik kan alleen controleren wat er in mijn wagen gebeurt, ik kan zijn wagen niet controleren. We zullen het er natuurlijk wel over moeten hebben, om te zien of we nog ergens anders aan kunnen werken."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership