Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Gasly en Sainz ruziën verder na incident: "Dit is onacceptabel gedrag!"

Pierre Gasly en Carlos Sainz zijn even geen goede vrienden. In de kwalificatie ging het mis tussen de twee en na afloop ruzieden ze verder.

Sainz Canada rain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly leek op weg naar Q2, maar in de absolute slotseconden, net toen hij op het punt stond om een goede rondetijd neer te zetten, werd hij in de weg gereden door Carlos Sainz. Woedend was hij meteen al op de radio, waar hij riep dat Sainz geschorst moest worden, maar ook na afloop is de woede nog niet verdwenen.

"Ik voel me verslagen. Ik heb er geen andere woorden voor. Het is onacceptabel om op een circuit zulk gedrag te vertonen. Die ronde had me makkelijk naar de top zes gebracht, maar uiteindelijk vloog ik bijna over zijn achtervleugel. Dat heeft onze kwalificatie totaal verpest. Dit vind ik totaal oneerlijk en onacceptabel."

Geconfronteerd met de woorden van Gasly verschijnt er in gesprek met Viaplay een glimlach op het gezicht van Sainz. "Dat is wat enthousiast van hem. Ik ben zeven keer in de weg gereden en ik roep niet op tot schorsingen. Ik zal netjes naar de stewards gaan, maar zoals ik al zei, ik ben meerdere keren in de weg gereden, maar ik roep niet op tot schorsingen."

Verwacht hij een straf? "Het hangt ervan af. Ik zal het analyseren, maar het was allemaal erg krapjes. Er waren nog maar een paar seconden over en we moesten snel nog aan een nieuwe ronde beginnen. Het was zo'n situatie waarbij het ieder voor zich was. Ik ben in diezelfde chicane ook in de weg gereden door iemand, maar mij hoor je niet zo schreeuwen", aldus de Spanjaard, die uiteindelijk drie plekken straf kreeg.

Check hieronder de interviews met beide heren in de video.

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen