© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: 'Formule 1 moet meer kijken naar de MotoGP'

22 jul. 2018 09:01 Wanda Bisschop 0 reacties
Pierre Gasly verloor tijdens de GP van Engeland na de finish alsnog zijn tiende plek vanwege een incident met Sergio Perez. De Toro Rosso-coureur vindt het nog steeds oneerlijk en stelt dan ook dat de fans niet op dit soort acties van de wedstrijdleiding zitten te wachten.

Gasly: 'Straffen moeten rechtvaardiger worden'

"In de rijdersbriefing heb ik het voorval inderdaad aangekaart. Ik wilde graag de mening van Charlie Whiting horen maar ook hoe de andere coureurs er tegen aankeken. Hamilton zag het inderdaad als een race-incident, net als Vettel," aldus Gasly tegenover Speedweek.

"Iedereen was het er over eens dat de vijf seconden tijdstraf te streng was. Natuurlijk weet ik dat de uitslag niet anders wordt maar ik vind de mening van de anderen wel fijn om te horen."

Al vaker dit seizoen is er onduidelijkheid over de toegepaste straffen. De ene keer krijgt een coureur een tijdstraf van tien seconden terwijl een andere coureur voor hetzelfde vergrijp slechts vijf seconden krijgt. Volgens de jonge Fransman moet er gewoon duidelijkheid komen.

"Het enige wat ik wil is dat de straffen rechtvaardiger worden. Het moet voor iedereen duidelijk zijn wanneer we over de grens gaan. Op dit moment is dat per race anders. We moeten gewoon weten waar we aan toe zijn."

Ook de fans worden volgens Gasly nu de dupe omdat de coureurs niet meer vrijuit durven te racen uit angst voor straffen.

"Ik ben een groot liefhebber van de MotoGP. Ook daar raken ze elkaar continu, dat is ook de reden waarom veel fans zo gek zijn op die klasse. Ze rijden altijd vol op de limiet. Als Rossi met Marquez zij aan zij vecht dan staan de fans op de banken. Dat hoort bij de motorsport. Ik denk dat de Formule 1 fans ook zulke gevechten willen zien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen