© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly geeft titel in Super Formula graag op voor F1-race Amerika

04 okt. 2017 15:20 Ruud Dimmers 0 reacties
Als het aan Pierre Gasly ligt dan rijdt hij in de Verenigde Staten ook de Formule 1 race. De Amerikaanse GP valt samen met de finale race in het Super Formula kampioenschap. Daarin staat de Fransman slecht een half punt achter op de leider.

Pierre Gasly verkiest GP Amerika boven mogelijk kampioenschap

Na het winnen van de GP2-titel in 2016 kan Gasly weer een prestigieuze titel achter zijn naam noteren, als hij voor zijn concurrent finisht. Probleem is dat de laatste race in het Super Formula kampioenschap samenvalt met de Amerikaanse GP. Nu het jonge talent in Maleisië zijn F1-debuut mocht maken, kiest hij duidelijk voor de Formule 1. 

"Een titel is altijd belangrijk en na het winnen van mijn GP2-titel zou een kampioenschap in de Super Formula geweldig zijn. Ik vind racen in de F1 in Austin echter nog mooier."

Het is nog onbekend hoeveel races Gasly mag rijden voor Toro Rosso. Duidelijk is dat Daniil Kvyat uit de gratis is bij Red Bull. Met nog vijf races te gaan is er nog geen beslissing genomen over het restant van het seizoen. Duidelijk is dat Gasly in ieder geval in Japan rijdt voor het F1-team.

"Mijn doel is om het Formule 1 seizoen af te maken", laat Gasly weten. "Ik wil ervaring opdoen in deze races, deze ervaring is erg nuttig voor me. Ik kan nog veel leren en voel me steeds beter thuis in de Toro Rosso. Iedere ronde die ik kan rijden nu is erg waardevol met het oog op de toekomst."

Pierre Gasly is de belangrijkste kandidaat voor een stoeltje bij Toro Rosso in 2018.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen