Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly geeft update over zijn stoeltje bij AlphaTauri: "Snel meer duidelijkheid"

Voor Pierre Gasly is het nog onduidelijk hoe zijn toekomst in de Formule 1 eruit ziet. Blijft hij volgend seizoen bij AlphaTauri of gaat de Fransman rijden voor Alpine?

Met het Silly Season dat nu gaande is, is het voor enkele teams nog onduidelijk wie volgend seizoen voor hen gaat rijden. Williams heeft nog een stoeltje vrij, nadat onlangs bekend werd gemaakt dat Nicholas Latifi aan het einde van het seizoen het team moet verlaten. Maar ook is er al enige tijd een stoeltje vrij bij Alpine, nadat Fernando Alonso de verrassende keuze maakte om volgend jaar voor Aston Martin te rijden. De Franse renstal was ervan overtuigd dat Alpine-junior Oscar Piastri voor hen zal rijden als vervanger van Alonso, maar daar dacht het Australische talent anders over en hij koos voor McLaren. Nu gaan de geruchten dat Pierre Gasly in de belangstelling staat van Alpine, ondanks het feit dat hij een contract heeft met AlphaTauri voor 2023. Maar Red Bull staat ervoor open om Gasly zijn eigen weg te laten bewandelen nu het hoogst onwaarschijnlijk is dat hij niet meer gepromoot wordt naar Red Bull.

De stoelendans in de Formule 1

Het probleem is alleen dat AlphaTauri natuurlijk wel een vervanger nodig heeft als Gasly naar Alpine gaat. De ogen waar eerst gericht op Colton Herta, maar hij heeft niet genoeg punten voor een superlicentie, waardoor dat geen optie is. Maar tijdens de Grand Prix van Italië liet nog een coureur zijn veelbelovende kwaliteiten even zien. Nyck de Vries scoorde, als vervanger van Alex Albon bij Williams, punten in zijn debuutrace, waarna verschillende teams geïnteresseerd lijken te zijn in de Nederlander, waaronder ook AlphaTauri. Aan Gasly werd gevraagd of er al meer duidelijk is rondom de stoelendans in de Formule 1 en zijn toekomst in de koningsklasse van de autosport. "Iedereen weet dat er lopende gesprekken zijn", begint Gasly tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Maar van mijn kant denk ik dat we hopelijk in de komende twee à drie weken een duidelijk antwoord krijgen over mijn toekomst. Tot nu toe is er echter nog niets veranderd. En als er iets bevestigd is over mijn toekomst, weet ik zeker dat jullie dat dan zullen weten."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'