Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Gasly gelooft niet in terugkeer bij Red Bull: "Geen verandering opkomst"

Pierre Gasly maakte een uitstekende indruk bij AlphaTauri in 2020 en wist zelfs de Grand Prix van Italië op zijn naam te schrijven. Ook in 2021 stond hij al op het podium tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjaan en is hij volgens hemzelf bezig aan zijn beste seizoen in de Formule 1. Toch vergroten zijn uitstekende prestaties niet de hoop op een zitje bij Red Bull in 2022.

Gasly Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De kans is groot dat Red Bull ook volgend jaar aan de start zal staan met Max Verstappen en Sergio Perez. Ook Pierre Gasly lijkt het gevoel te hebben dat er voor hem in 2022 geen plaats zal zijn bij het top team. "Alles is mogelijk in de F1 en het management van Red Bull zal een beslissing moeten maken over de toekomst. We zullen er over praten met Helmut Marko, maar voor nu denk ik niet dat zij van plan zijn om een wijziging door te brengen", spreekt Gasly zich tegenover onder andere RacingNews365 duidelijk uit over een eventuele terugkeer naar Red Bull Racing.

Gasly lijkt zelf ook vooral bezig te zijn met zijn toekomst bij AlphaTauri gezien zijn opmerkingen over volgend seizoen. "Ik ben dit jaar denk ik bezig aan mijn beste seizoen in de Formule 1. Het loopt heel goed bij het team en we kunnen soms zelfs de strijd aan gaan met McLaren en Ferrari. Daardoor voel ik me thuis bij het team en hoop ik dat de regelverandering van 2022 in het voordeel zal werken van de teams in de middenmoot. Daardoor zouden we nog een stap voorwaarts kunnen maken en nog meer van voren mee kunnen strijden."

"Ik zit niet in een verkeerde positie op het moment, natuurlijk is Red Bull sterker dan ons, maar wij kunnen zoals gezegd ook vooraan in het middenveld meevechten. Het team blijft ook vooruitgang boeken en daarom voel ik me hier thuis. Ik moet het team leiden en duidelijk zijn over wat ik precies verlang van de wagen en dat werkt tot nu toe heel goed uit. We vormen een goed team samen en boeken constant vooruitgang en dat is positief."

Gasly staat op dit moment op een achtste plaats in de strijd om het kampioenschap, op geruime achterstand van de nummer zeven in het klassement, Charles Leclerc. Zijn team, AlphaTauri is nog altijd in een harde strijd om de vijfde plek van het constructeurskampioenschap verwikkelt. Op dit moment staat het Italiaanse team op de zesde plaats met een achterstand van negen punten op Alpine.

Ook interessant:

Het team rond Max Verstappen

Je doet het niet alleen in de Formule 1 en dat weet ook Max Verstappen. In deze video laat RacingNews365 het team rond Max Verstappen zien.

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull