© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: "Goede kwalificatie te danken aan Honda-motor"

11 nov. 2018 16:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Pierre Gasly wist door te dringen tot Q3 tijdens de kwalificatie. Een mooie prestatie van de Fransman van Toro Rosso, die motorleverancier Honda bedankt voor haar bijdrage daarin.

In Brazilië rijden de Toro Rosso-coureurs weer met de Spec 3-motor van Honda. De krachtigste versie die voorhanden is en dat legde Gasly geen windeieren. In zijn Toro Rosso kwalificeerde hij zichzelf als tiende, iets wat vooraf als onmogelijk werd gezien.

De STR13 van het Italiaanse team blinkt dit seizoen niet uit en het team bezet de negende en voorlaatste positie in het WK. Gasly erkent dat de Honda-motor hem op zaterdag flink geholpen heeft.

"We weten niet exact hoeveel, maar de motor is een goede verbetering. Zonder de spec 3-motor hadden we de top 10 in de kwalificatie niet gehaald", laat Gasly optekenen.

Met zijn Honda-motor moest Gasly opboksen tegen de dominante motoren van Ferrari en Mercedes. Van de zes door Ferrari aangedreven bolides starten er vijf in de top 10, waarbij alleen Magnussen 0,043 tekort kwam om door te gaan naar Q3.

"Haas en Sauber zijn zeer competitief door de Ferrari-krachtbron. Hun topsnelheid is zeer goed en we moeten erkennen dat ze sneller zijn dan ons", waarbij de Fransman realistisch genoeg is om bij de Braziliaanse Grand Prix niet naar voren te kijken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen