Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Goede kwalificatie te danken aan Honda-motor"

Pierre Gasly wist door te dringen tot Q3 tijdens de kwalificatie. Een mooie prestatie van de Fransman van Toro Rosso, die motorleverancier Honda bedankt voor haar bijdrage daarin.

In Brazilië rijden de Toro Rosso-coureurs weer met de Spec 3-motor van Honda. De krachtigste versie die voorhanden is en dat legde Gasly geen windeieren. In zijn Toro Rosso kwalificeerde hij zichzelf als tiende, iets wat vooraf als onmogelijk werd gezien. De STR13 van het Italiaanse team blinkt dit seizoen niet uit en het team bezet de negende en voorlaatste positie in het WK. Gasly erkent dat de Honda-motor hem op zaterdag flink geholpen heeft.

"We weten niet exact hoeveel, maar de motor is een goede verbetering. Zonder de spec 3-motor hadden we de top 10 in de kwalificatie niet gehaald", laat Gasly optekenen. Met zijn Honda-motor moest Gasly opboksen tegen de dominante motoren van Ferrari en Mercedes. Van de zes door Ferrari aangedreven bolides starten er vijf in de top 10, waarbij alleen Magnussen 0,043 tekort kwam om door te gaan naar Q3. "Haas en Sauber zijn zeer competitief door de Ferrari-krachtbron. Hun topsnelheid is zeer goed en we moeten erkennen dat ze sneller zijn dan ons", waarbij de Fransman realistisch genoeg is om bij de Braziliaanse Grand Prix niet naar voren te kijken.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"