Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly haalt hard uit naar wedstrijdleiding: 'Stop deze bullshit!'

Pierre Gasly heeft na de Grand Prix van Groot-Brittannië hard uitgehaald naar de wedstrijdleiding. De Fransman vindt het belachelijk dat hij eens straf kreeg voor zijn touche met Sergio Perez.

In de slotfase van de race wist Pierre Gasly de tiende plaats veilig te stellen door zijn schouders te gebruiken in gevecht met Sergio Perez. Een tik tegen de Force India kwam hem echter op een tijdstraf van vijf seconden te staan, genoeg om de tiende plaats en het bijbehorende wk-punt te verliezen. "Een straf van vijf seconden, belachelijk dit...", foetert Gasly op zijn Twitterkanaal. "Elk weekend worden er tikjes uitgedeeld die zonder gevolgen blijven. Dit hoort bij het racen, dit maakt het juist spannend. Ik heb zelf ontzettend genoten van een scherp gevecht. Laat ons gewoon racen en stop met deze bullshit! We zullen blijven strijden." Sergio Perez laat aan de andere kant weten blij te zijn met de penalty voor Gasly, waardoor hij de tiende plek waar hij in zijn ogen recht op had, terugkreeg.

1016027327204126726

5sec penalty, ridiculous... Every weekends there are contacts with no further action, that’s part of racing & what makes it exciting! Was close battle, I enjoyed it. Just let us race and stop all this bullshit with penalties! Will keep fighting. pic.twitter.com/l9RlU6XDyu — Pierre Gasly 🇫🇷 (@PierreGASLY) July 8, 2018

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden