Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly had er flink de pest in na missen Toro Rosso stoeltje

Pierre Gasly geeft toe dat flink boos was toen hij in 2016 te horen kreeg dat hij in 2017 niet voor Toro Rosso zou racen.

"Het was tijdens de Grand Prix van Amerika in 2016 dat ik te horen kreeg dat het contract met Daniil Kvyat voor 2017 was verlengd en dat er voor mij dus geen plek was in de Formule 1" , zo laat Gasly in een interview op de officiële Formule 1-website weten. "Wat ik toen voelde was een mix van teleurstelling, verdriet en boosheid. Ik vond het niet eerlijk, zeker niet nadat ik net de GP2-titel veilig had gesteld." Richting het eind van 2017 kwam het toch nog goed voor de Fransman, die werd opgeroepen om de tegenvallende Kvyat te vervangen. Zijn prestatie in zowel in de Toro Rosso-bolide als de Super Formula-wagen waar hij zich aan het begin van vorig jaar nog tevreden mee moest stellen, maakten hem een logische kandidaat voor het zitje in 2018.

Het missen van de Super Formula-titel, en vooral de manier waarop, bestempelt hij in datzelfde interview als zijn meest gênante moment uit zijn carrière. Een tyfoon zorgde ervoor dat de laatste ronde van het kampioenschap niet door ging en Gasly niet meer de kans kreeg om de kampioenschapsleider aan te vallen. "Ik verloor de titel zodoende met een half puntje. En nog wel om zijn lullige reden als een tyfoon!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"