Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniil Kvyat

Gasly: "Het gejuich van Mexicaanse fans geeft me kippenvel"

De Mexicaanse fans behoren tot de fanatiekere Formule 1-supporter. Alleen daarom al kijkt Pierre Gasly uit naar de Grand Prix die komend weekend wordt verreden op het Autodromo Hermanos Rodriguez.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © `Red Bull Content Pool / Getty Images

De uitzinnigheid van de fans tijdens de Grand Prix van Mexico wordt vooral duidelijk als de Formule 1-coureurs door het stadion-gedeelte van het circuit rijden. Daar zitten de supporters dicht op de baan en krijgen de coureurs mee hoeveel de Mexicaanse fans meeleven tijdens de race.

Pierre Gasly is onder de indruk van de toewijding van de fans op de tribunes: "Het hele weekend lang hangt er een geweldige sfeer. Het stadiongedeelte is zo imponerend, met zoveel mensen die er zitten", vertelt de Toro Rosso-coureur in voorbeschouwing op de Mexicaanse GP. "Als zij allemaal beginnen te juichen, krijg je echt kippenvel. Het is fantastisch om te zien dat over het hele circuit zo'n grote menigte te vinden is."

Over de uitzinnige fans is Gasly erg enthousiast, evenals over het circuit zelf, ook al heeft hij een duidelijke voorkeur voor één van de sectoren van het circuit: "De baan zelf is vrij langzaam met veel langzame bochten, maar je hebt ook de S-bochten halverwege het circuit. Dat gedeelte van het circuit heeft mijn voorkeur, want hoe sneller de bochten zijn, hoe leuker ik het vind."

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Mexico 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Mexico en alle verrichtingen van Max Verstappen.

0 reacties