Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Honda-motor is erg goed, dat zie je ook aan Toro Rosso"

Pierre Gasly is de enige Formule 1-coureur die in 2018 en 2019 reed met de Honda-motor. De kersverse Red Bull-coureur kan de motoren dan ook uitstekend vergelijken. Na twee testdagen is de Fransman enthousiast over door de motorleverancier geboekte progressie.

Met een grote glimlach stapte Pierre Gasly uit zijn Red Bull-Honda. Zijn tweede testdag was er een die tot volle tevredenheid verliep. Los van de crash van Gasly op testdag twee kende de combinatie Red Bull en Honda een vlekkeloze start van het seizoen. "Het is belangrijk om veel ronden te rijden, ook omdat ik een nieuwe engineer heb. Tot op heden verzetten we goed werk, wat ons veel data heeft opgeleverd deze week. Die gaan we analyseren en het is zaak dat we gefocust blijven voor de volgende week", laat de Red Bull-coureur in gesprek met onder meer RacingNews365 weten.

"De Honda-motor is erg goed en dat zie je ook aan Toro Rosso. Ze zijn erg snel met deze motor en dat zijn wij ook. Er is nog wel wat werk te verzetten, maar ze hebben een goede job gedaan deze winter. Bovendien komt er nog meer aan volgende week", waarmee Gasly doelt op meer vermogen dat Honda beschikbaar stelt in de tweede testweek. "Tot op heden verloopt alles erg goed, we hebben niet gepusht en reden niet voluit. Je voelt dat de performance is toegenomen en de betrouwbaarheid is ook sterk verbeterd. Er is eigenlijk alleen maar goed nieuws na deze vier testdagen." "Ons pakket is best in orde. We hebben tijdens de testdagen voornamelijk werk verricht voor de engineers en niet getest op basis van performance. Zij kunnen de data nu analyseren zodat wij ons nog verder kunnen verbeteren." Tijd voor rust is er voor Gasly niet: "Ik zit vrijdag in de simulator van Red Bull om verder te testen".

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"