Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Honda-motor voelt nu positief na vorig jaar"

Pierre Gasly is te spreken over de Honda-motor in zijn nieuwe Red Bull-bolide voor 2019. De Fransman reed vorig jaar ook al met de Japanse motor, die toen de Toro Rosso's aandreef.

Gasly reed op dinsdag 92 ronden achter het stuur van de RB15 op het circuit van Barcelona. De testsessie kwam voor Red Bull vroegtijdig ten einde toen de 23-jarige coureur van de baan raakte, maar evenzogoed is hij optimistisch over de stand van zaken - ook met betrekking tot de nieuwe Honda-motor.

"Het is nog te vroeg om er echt wat over te zeggen, maar mijn eerste gevoel is positief", analyseert Gasly na zijn eerste kennismaking met het 'pakket' voor 2019. "Ze hebben bij Honda goed werk verricht in de winter. Ik kon veel ronden rijden en dat geldt ook voor met Toro Rosso. Tot dusver gaat het heel goed." Gasly debuteerde pas eind 2017 in de Formule 1. De Fransman wil nog geen voorspelling of doel uitspreken over zijn eerste jaar bij het topteam Red Bull. "Ik denk dat het nog te vroeg is om te praten over verwachtingen voor m'n eerste seizoen bij Red Bull. Het gaat nu nog om het begrijpen van de manier waarop alles werkt. Het is vooral belangrijk om feedback op de auto te geven. Tot nu toe verloopt dat goed. Maar we moeten meer zaken begrijpen voordat we met verwachtingen komen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'