© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly hoopt op stoeltje van Kvyat bij Toro Rosso

06 aug. 2017 14:49 Ruud Dimmers 0 reacties
Krijgt Pierre Gasly in 2018 zijn kans bij Toro Rosso? De GP2 kampioen van 2016 aast op een stoeltje bij Scuderia Toro Rosso, waar nu Sainz en Kvyat onder contract staan. De optie in het contract van Sainz is reeds gelicht, maar het team heeft geen besluit genomen over Kvyat.

Gasly geeft hoop op Toro Rosso stoeltje voor 2018 niet op

Het wordt een spannende maand voor het jonge Franse talent. Na een uiterst succesvol GP2 seizoen in 2016 is het dit jaar rustig rondom Gasly. Als derde rijder van Red Bull Racing maakt hij voornamelijk zijn meters in de simulator en tijdens de testdagen. Volgend jaar moet daar verandering inkomen. 

"Mijn doel is om volgend jaar op de grid te staan met Toro Rosso. Er spelen veel dingen op dit moment en hopelijk pakt dat goed voor mij uit. We moeten nu afwachten, maar mijn doelstelling is om volgend jaar Formule 1 te racen."

"Nadat ik vorig jaar het GP2 kampioenschap won was de F1 mijn doel. Rijders als Hamilton, Rosberg en Vandoorne wonnen ook allemaal deze categorie en kwamen in de F1."

Pierre Gasly heeft geen manager en spreekt direct met Helmut Marko over zijn toekomst. "Ik heb geen manager en bespreek mijn zaken direct met hem. Hij is een erg open en directe man. Als er iets speelt dan belt hij je direct op en bespreekt dat met je."

"Het is nu nog iets te vroeg om al over volgend jaar te spreken, maar ik hoop dat we later deze maand meer nieuws hebben. Ik hoop dat ik mijn kans krijg en zorg dat ik er klaar voor ben."

De positie van Daniil Kvyat staat flink onder druk bij Toro Rosso. Nadat de Rus in 2016 al werd terug gezet van Red Bull naar Toro Rosso, wist hij dat seizoen niet te imponeren. Als goedmakertje kreeg hij voor dit seizoen de voorkeur boven Gasly, maar de resultaten zijn niet bijster goed.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen