© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly hoopt te verrassen tijdens eerste kennismaking met GP Singapore

09 sep. 2018 08:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Pierre Gasly verkeert in uitstekende vorm en hoopt op een positief resultaat op het stratencircuit van Marina Bay. Voor de Toro Ross-coureur wordt het zijn eerste kennismaking met het circuit.

"Mijn enige ervaring op het circuit was toen ik als derde coureur van Red Bull de Grand Prix bezocht. Ik kon toen de race kijken en meekijken bij alles wat er bij komt kijken bij een nachtrace. Het is hier erg warm en de luchtvochtigheid is hoog, daarbij komt dat je ritme hier compleet anders is."

De Toro Rosso-coureur liet zichzelf de afgelopen Grand Prix-weekenden erg goed van voren zien, waarbij met name zijn kwalificaties uitmuntend waren. Het stratencircuit moet beter bij de STR13 passen dan de snelle circuits van Spa en Monza die de voorbije weken op de kalender stonden. Gasly ziet dan ook kansen voor een goed resultaat.

"Ik heb nog nooit gereden op het circuit, maar het vinden van een goed ritme is hier erg belangrijk. Er zijn veel bochten en het is een technische baan. We wisten dat de laatste twee races voor ons lastig waren, maar op papier moet Singapore beter bij onze auto passen."

De bijzondere omstandigheden vormen een extra uitdaging voor de coureurs, maar Gasly heeft een goede voorbereiding achter de rug. "Ik kijk ernaar uit om te zien hoe ik dat verdraag. Ik heb erg veel in de warmte getraind, met veel kleren aan om veel te zweten. Dit om zo dicht mogelijk bij het gevoel te komen dat we tijdens het racen hier hebben

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen