Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly hoopt te verrassen tijdens eerste kennismaking met GP Singapore

Pierre Gasly verkeert in uitstekende vorm en hoopt op een positief resultaat op het stratencircuit van Marina Bay. Voor de Toro Ross-coureur wordt het zijn eerste kennismaking met het circuit.

"Mijn enige ervaring op het circuit was toen ik als derde coureur van Red Bull de Grand Prix bezocht. Ik kon toen de race kijken en meekijken bij alles wat er bij komt kijken bij een nachtrace. Het is hier erg warm en de luchtvochtigheid is hoog, daarbij komt dat je ritme hier compleet anders is."

De Toro Rosso-coureur liet zichzelf de afgelopen Grand Prix-weekenden erg goed van voren zien, waarbij met name zijn kwalificaties uitmuntend waren. Het stratencircuit moet beter bij de STR13 passen dan de snelle circuits van Spa en Monza die de voorbije weken op de kalender stonden. Gasly ziet dan ook kansen voor een goed resultaat. "Ik heb nog nooit gereden op het circuit, maar het vinden van een goed ritme is hier erg belangrijk. Er zijn veel bochten en het is een technische baan. We wisten dat de laatste twee races voor ons lastig waren, maar op papier moet Singapore beter bij onze auto passen."

De bijzondere omstandigheden vormen een extra uitdaging voor de coureurs, maar Gasly heeft een goede voorbereiding achter de rug. "Ik kijk ernaar uit om te zien hoe ik dat verdraag. Ik heb erg veel in de warmte getraind, met veel kleren aan om veel te zweten. Dit om zo dicht mogelijk bij het gevoel te komen dat we tijdens het racen hier hebben

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'