Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Hopelijk juichen de Nederlandse fans straks ook voor mij"

Pierre Gasly maakt na de Grote Prijs van Abu Dhabi de overstap van Toro Rosso naar Red Bull Racing. Daar vervangt hij Daniel Ricciardo en wordt hij de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Ondanks dat de jonge Fransman van plan is om het Verstappen behoorlijk lastig te gaan maken, hoopt hij dat de Nederlandse fans ook voor hem zullen juichen.

"Net als Max heb ik maar één doel en dat is wereldkampioen worden. Red Bull is wat dat betreft een schitterend podium op weg daar naar toe. Ze draaien al jaren mee in de top drie en hopelijk zijn we straks met Honda in staat om nog hoger te eindigen dan de laatste twee jaar", aldus een ambitieuze Gasly tegenover het AD .

Voor Gasly is de Honda-motor niet nieuw, hij rijdt er dit jaar bij Toro Rosso al mee, maar verwacht niet dat hij hierdoor in het voordeel is ten opzichte van Verstappen. "Na drie rondjes weet Max heus wel al hoe die motor werkt hoor." Ondanks dat de twee jongelingen het ook privé goed met elkaar kunnen vinden, verwacht de Fransman niet dat hun gevecht op de baan ten koste gaat van hun vriendschap. "Zolang we maar respect hebben, hoeft onze vriendschap er niet onder te lijden. Volgens mij zijn we beiden slim genoeg om onderscheid te maken tussen wat er op en naast de baan gebeurt." Over één aspect van Verstappen als teamgenoot verheugt Gasly zich wel al, namelijk de vele oranje fans die overal aanwezig zijn. "Hopelijk juichen ze straks ook voor mij, want ik geniet enorm van dat sfeertje. Ze zijn echt een beetje gek en enorm gepassioneerd voor de sport Dat is precies wat de Formule 1 nodig heeft."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'