© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: "Ik heb geen Honda-voordeel ten opzichte van Verstappen"

17 okt. 2018 12:33 Ruud Dimmers 1 reacties
Het Formule 1-team van Red Bull stapt in 2019 over naar Honda-motoren, iets wat potentieel een voordeel op kan leveren voor Pierre Gasly die bij Toro Rosso al samenwerkte met de Japanners. De Fransman gelooft niet dat zijn voorsprong op dat vlak zal leiden tot betere rondetijden.

In de Formule 1-podcast Beyond the Grid blikt Pierre Gasly vooruit op het voortzetten van de samenwerking met Honda in 2019. De Fransman werkt dit seizoen bij Toro Rosso al samen met de Japanse motorleverancier.

"Ik hoor dat mensen wel vaker zeggen dat dit een voordeel voor mij oplevert, maar Max is er een rondje of vijf ook gewend aan de Honda-motor, aan de manier waarop deze reageert en het gevoel in de auto."

Op het vlak van communicatie met Honda verwacht Gasly wel een voordeel te behalen. De Japanse cultuur is wezenlijk anders dan de Europese, iets waaraan Verstappen mogelijk moet wennen.

"Als F1-coureur heb je weinig tijd nodig om jezelf aan te passen aan de auto. Ik denk dat het verschil erin zit dat ik al weet hoe te communiceren met Honda. De Japanners werken en denken anders dan ons Europeanen en vergen een andere manier van benaderen."

Qua performance verwacht Gasly geen voordelen te behalen: "In de auto verwacht ik geen verschillen, dan is Max direct op niveau."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen