Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Ik heb geen Honda-voordeel ten opzichte van Verstappen"

Het Formule 1-team van Red Bull stapt in 2019 over naar Honda-motoren, iets wat potentieel een voordeel op kan leveren voor Pierre Gasly die bij Toro Rosso al samenwerkte met de Japanners. De Fransman gelooft niet dat zijn voorsprong op dat vlak zal leiden tot betere rondetijden.

In de Formule 1-podcast Beyond the Grid blikt Pierre Gasly vooruit op het voortzetten van de samenwerking met Honda in 2019. De Fransman werkt dit seizoen bij Toro Rosso al samen met de Japanse motorleverancier. "Ik hoor dat mensen wel vaker zeggen dat dit een voordeel voor mij oplevert, maar Max is er een rondje of vijf ook gewend aan de Honda-motor, aan de manier waarop deze reageert en het gevoel in de auto."

Op het vlak van communicatie met Honda verwacht Gasly wel een voordeel te behalen. De Japanse cultuur is wezenlijk anders dan de Europese, iets waaraan Verstappen mogelijk moet wennen. "Als F1-coureur heb je weinig tijd nodig om jezelf aan te passen aan de auto. Ik denk dat het verschil erin zit dat ik al weet hoe te communiceren met Honda. De Japanners werken en denken anders dan ons Europeanen en vergen een andere manier van benaderen." Qua performance verwacht Gasly geen voordelen te behalen: "In de auto verwacht ik geen verschillen, dan is Max direct op niveau."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'