© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: 'Ik mis het winnen'

17 aug. 2018 17:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Formule 1-debutant Pierre Gasly mist het gevoel van winnen nu hij met Toro Rosso op zijn best strijdt in de middenmoot. De Fransman was gewend om te winnen in zijn carrière tot aan de Formule 1, maar staat nu al een tijdje droog.

"Als je in de opstapklassen altijd streed om overwinningen is het lastig om in de Formule 1 opeens geen aanspraak meer te maken op polepositions, overwinningen en titels", aldus Gasly in gesprek met Racefans.net.

"Op Silverstone stonden alle voorbereidingen in het teken van het ultieme kwalificatierondje. Mijn rondje was clean en waarschijnlijk mijn beste uit mijn carrière, maar alsnog stond er ik slechts veertiende mee. Het is echter niet anders, omdat je volledig afhankelijk bent van het materiaal dat je tot je beschikking hebt."

"Het is echter niet altijd makkelijk om je neer te leggen bij een gebrek aan performance, wat het risico dat je de auto gaat 'overdriven' met zich meeneemt. In dat geval loont het meer om je neer te leggen bij de situatie en meer in te zetten op constantheid."

Wellicht dat Pierre Gasly volgend jaar wél over winnend materiaal beschikt, als hij daadwerkelijk wordt aangewezen als de vervanger van Daniel Ricciardo bij Red Bull.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen