© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly is tevreden met nieuwe motor: "Bedankt, Honda!"

28 sep. 2018 19:31 René Oudman 0 reacties
Zijn huidige team fungeert als proefkonijn voor de samenwerking die zijn toekomstige team vanaf volgend jaar aangaat met Honda. Pierre Gasly weet dat hij niet veel zal kunnen klaarspelen in de Grand Prix van Rusland, aangezien hij na een motorwissel vanaf de laatste startrij zal moeten vertrekken.

Desondanks is de 22-jarige Fransman, die Toro Rosso na dit seizoen verruilt voor Red Bull Racing, opgetogen na de eerste dag op het Sochi Autodrom.

"We hebben een goede trainingsdag gehad, de nasmaak van Singapore is hiermee weggespoeld", kijkt Gasly naar het lastige weekend dat hij twee weken geleden in de Aziatische stadsstaat had. "Het was belangrijk om antwoorden te vinden op de vragen die we hadden na het weekend in Azië en bovendien ons tempo terug te vinden. Dat is precies wat we hebben gedaan."

Zowel Gasly als Toro Rosso-teammaat Brendon Hartley beschikt dit weekend over een nieuwe Honda-motor, en die krachtbron is op het eerste oog een duidelijke verbetering ten opzichte van haar voorganger. "Honda heeft ons voorzien van een geüpgrade motor, die het prima lijkt te doen. Het is erg hoopgevend voor wat betreft de laatste Grands Prix van dit jaar. Bedankt, Honda!"

"We zullen een gridstraf ontvangen voor aanvang van de race en dat betekent dat we als negentiende starten. Zodoende hoeven we ons niet bezig te houden met de kwalificatie en kunnen we ons nu al focussen op de race."

Gasly besloot de vrijdag in Rusland op een keurige achtste plaats, slechts de Force India van Sergio Pérez was rapper dan de Toro Rosso van de Fransman - om wat betreft het zogenaamde 'B-kampioenschap'. Hartley kwam niet verder dan een zestiende plaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen