© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly zeer positief over Honda: "Gaat prima, lekker doorgaan"

09 aug. 2018 13:30 René Oudman 0 reacties
Twaalf Grands Prix heeft Pierre Gasly afgewerkt met een Honda in zijn Formule 1-wagen, 26 WK-punten hebben die races opgeleverd. De jonge Fransman laat achter het stuur van Toro Rosso een prima indruk achter en lijkt dan ook topfavoriet om het bij Red Bull opengevallen zitje van Daniel Ricciardo in te nemen. Aangezien de hoofdstal volgend jaar ook met Honda-motoren rijdt, heeft Gasly een streepje voor op zijn tegenstanders.

"Mijn relatie met Honda is ongelooflijk goed", vertelt Gasly aan de Spaanse krant Marca. "We kennen elkaar natuurlijk al langer: vergeet niet dat ik vorig jaar al met hen werkte in de Japanse Super Formula-klasse." Gasly kwam in zijn debuutseizoen in het land van de rijzende zon tot een vicekampioenschap. Hij had willen strijden voor de titel en miste daarom de Grand Prix van de Verenigde Staten, maar het laatste raceweekend (dat op Suzuka werd gehouden) moest worden afgeblazen wegens slechte weersomstandigheden.

"Het racen in Japan was een geweldige ervaring, zowel sportief als persoonlijk. Ik heb veel geleerd, we hebben gevochten voor de titel tot de laatste race en samen emotionele momenten ervaren. Om nu via Toro Rosso samen te werken met Honda is heel gaaf, ik had natuurlijk al een streepje voor omdat ik inmiddels wist hoe je met Japanners kan communiceren. Tot nu toe gaat alles erg goed, ik hoop dat het zo verder gaat!"

Gasly kende zijn beste Formule 1-optreden op het Bahrain International Circuit in Sakhir, waar hij als vierde over de eindstreep kwam. Verdere puntenscores werden genoteerd in Monaco (zevende) en Hongarije (zesde).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen