© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: 'Jaar ervaring met Honda helpt bij overstap naar Toro Rosso'

05 mrt. 2018 14:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Volgens Pierre Gasly heeft Toro Rosso profijt van het feit dat hij al een jaar lang samenwerkt met Honda. Vorig jaar kwam de Fransman in de Japanse Super Formula uit voor het team van Mugen, dat nauwe banden onderhoudt met Honda.

Fransman werkt 'erg prettig' samen met Honda

Toro Rosso heeft voor het seizoen 2018 de Honda-motoren overgenomen van McLaren. Voor Pierre Gasly is Honda geen vreemde partner. Vorig werkte hij samen met de Japanse firma in de Super Formula. En dat gegeven helpt hem en Toro Rosso bij de integratie van Honda binnen het team, zo wordt Gasly geciteerd door Crash.net.

"Dat moet zeker helpen bij de communicatie met Honda. Daarnaast ben ik bekend met hun werkwijze en weet ik hoe je ze het beste kunt benaderen. Ik werk nu al een jaar met Honda en dat is altijd een prettige ervaring geweest."

De combinatie Toro Rosso/Honda viel in de eerste testweek op door de onverwachte betrouwbaarheid van de Japanse V6-turbo. Een mooie fundament om op verder te werken, weet Gasly.

"We hebben nog geen enkel probleem gehad, dus het gaat er nu vooral om dat we ons blijven verbeteren en dat we onze engineers van de juiste feedback blijven voorzien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen