Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: 'Jaar ervaring met Honda helpt bij overstap naar Toro Rosso'

Volgens Pierre Gasly heeft Toro Rosso profijt van het feit dat hij al een jaar lang samenwerkt met Honda. Vorig jaar kwam de Fransman in de Japanse Super Formula uit voor het team van Mugen, dat nauwe banden onderhoudt met Honda.

Toro Rosso heeft voor het seizoen 2018 de Honda-motoren overgenomen van McLaren. Voor Pierre Gasly is Honda geen vreemde partner. Vorig werkte hij samen met de Japanse firma in de Super Formula. En dat gegeven helpt hem en Toro Rosso bij de integratie van Honda binnen het team, zo wordt Gasly geciteerd door Crash.net . "Dat moet zeker helpen bij de communicatie met Honda. Daarnaast ben ik bekend met hun werkwijze en weet ik hoe je ze het beste kunt benaderen. Ik werk nu al een jaar met Honda en dat is altijd een prettige ervaring geweest."

De combinatie Toro Rosso/Honda viel in de eerste testweek op door de onverwachte betrouwbaarheid van de Japanse V6-turbo. Een mooie fundament om op verder te werken, weet Gasly. "We hebben nog geen enkel probleem gehad, dus het gaat er nu vooral om dat we ons blijven verbeteren en dat we onze engineers van de juiste feedback blijven voorzien."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"