Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Gasly kan niet wachten op Bahrein: "Mijn favoriete Grand Prix"

Pierre Gasly had zich waarschijnlijk iets anders van zijn Red Bull Racing-debuut voorgesteld. De 23-jarige Fransman moest afgelopen zondag na de Grand Prix van Australië genoegen nemen met een teleurstellende elfde plaats, waardoor hij nog geen WK-punten achter zijn naam heeft staan.

De nieuwe Franse teamgenoot van Max Verstappen krijgt echter snel de kans om aan zijn nulscore te werken. Over een week staat namelijk het tweede Grand Prix-weekend op het programma en aan de baan die wordt aangedaan, het Bahrain International Circuit, heeft Gasly goede herinnering uit het verleden.

"De Grand Prix van Bahrein is een van mijn favoriete races van het jaar", vertelt Gasly als hij vooruitblikt op de tweede race van 2019. "Ik heb er vorig jaar mijn beste resultaat tot dusver in de Formule 1 bereikt, toen ik als vierde over de streep kwam. Bahrein is daarom een goede herinnering voor mij, het brengt een positieve energie met zich mee. Daarnaast heb ik in Sakhir ook nog mijn beste kwalificatieresultaat genoteerd met een zesde plek. Het zijn alleen maar goede herinneringen."

"Natuurlijk relateer je plaatsen aan dingen die je er mee hebt gemaakt, daarom staat Bahrein bovenaan mijn lijstje. Ik zie er naar uit om die kant weer op te vliegen, ditmaal als coureur van Red Bull Racing. Melbourne leverde nou niet bepaald het best denkbare resultaat op dus ik kan niet wachten om weer in de wagen te springen en dingen recht te zetten."

Gasly kwam in Melbourne na een rekenfoutje van het team niet verder dan een zeventiende startplaats, waarvandaan hij tot net buiten de puntenplaatsen reikte tot P11.

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet