Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly kijkt voorzichtig buiten de Red Bull-poule: 'Zij zijn altijd sneller dan AlphaTauri'

Pierre Gasly begint aan alweer zijn derde seizoen bij AlphaTauri. In 2021 kon hij imponeren bij het zusterteam van Red Bull, maar een promotie lijkt er nog niet in te zitten. Toch heeft de Fransman naar eigen zeggen genoeg opties, ook buiten de poule van de Oostenrijkse renstal.

AlphaTauri-coureur Pierre Gasly maakt zich geen zorgen over het vastzitten bij het team. Ondanks een sterk seizoen in 2021 krijgt hij geen promotie naar Red Bull. In de nabije toekomst lijkt dit ook nog niet te lukken. Hij voelt zich echter nog thuis bij AlphaTauri, al blijft hij realistisch en weet hij dat een wereldkampioenschap er hier niet in zit. Daarom kijkt de Fransman ook buiten de poule van Red Bull. Een overstap naar een team als Ferrari of McLaren lijkt niet zo snel mogelijk, maar Gasly verwacht dat de stoelendans in de Formule 1 spoedig weer zal beginnen. Gevraagd of hij zichzelf opgesloten voelt bij AlphaTauri, weerspreekt hij dat. "Nee, want de markt verandert snel", aldus Gasly bij Auto, Motor und Sport. "Voor veel coureurs eindigt het contract in 2023. Daar zullen mogelijkheden liggen. Alles gebeurt heel snel in de Formule 1 en ik ben niet te bezorgd. Er zijn mogelijkheden, dat weet ik zeker. We zullen zien wanneer het de juiste tijd is." Het enige waar Gasly zich nu op focust, is presteren. "Ik zou het zonder twijfel beter doen met een snellere auto. Dat is het enige wat uitmaakt."

AlphaTauri hoogstens een nummer twee-team

Gasly blijft realistisch en ziet dat een wereldkampioenschap verzilveren bij AlphaTauri vrijwel onmogelijk is. In het beste geval domineren Red Bull en AlphaTauri samen in de Formule 1, maar dan nog zal de Oostenrijkse renstal de betere partij zijn. "In een perfecte wereld kunnen we als tweede finishen", weet hij. "Red Bull zal altijd voor ons blijven." Met de reglementswijzigingen kan het alle kanten opgaan voor de Italiaanse renstal, maar dit verandert weinig aan de toekomstplannen van Gasly. Een stoeltje buiten de Red Bull-poule is nog altijd en optie. Voorlopig blijft hij echter trouw aan Red Bull en AlphaTauri. "Het contract staat tot 2023. Op dit moment is het plan een stoeltje voor 2024." "We gaan het zien. Zoals ik zei, de situatie in de Formule 1 verandert erg snel. Ik weet niet wat Red Bull met mij wil gaan doen. Of ze door met me willen of me los willen laten, daar gaan we later nog over praten." Mochten de stoeltjes bij de Oostenrijkse renstal bezet blijven, dan sluit hij een overstap dus zeker niet uit.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie