© Getty Images / Red Bull Contenpool

Nieuwsoverzicht

Gasly klaar voor overstap naar Red Bull

09 aug. 2018 14:45 Ruud Dimmers 1 reacties
Pierre Gasly is bij Toro Rosso bezig aan zijn eerste volledige Formule 1-seizoen en maakt indruk. Door het vertrek van Ricciardo bij Red Bull is de jonge Fransman een belangrijke kandidaat om door te stomen naar het topteam.

Bij Toro Rosso presteert Gasly erg goed en de Fransman heeft het prima naar zijn zin. Een langer verblijf bij het junior team van Red Bull behoort tot de mogelijkheden, maar de droom is om voor Red Bull uit te komen. Als Red Bull een beroep op hem doet om Ricciardo te vervangen, dan is de 22-jarige coureur er klaar voor.

"Vanzelfsprekend is het mijn doel om op middellange termijn de stap naar Red Bull te maken en te strijden voor de wereldtitel. Momenteel ben ik heel blij om onderdeel uit te maken van Toro Rosso-Honda. Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk hogerop, maar ik blijf bij Toro Rosso als ze me nodig hebben, om te groeien als coureur en meer ervaring op te doen."

De kans dat Gasly volgend jaar in de Red Bull zit is aanzienlijk. Is hij niet bang voor een Kvyat-scenario? De jonge Rus kon de druk niet aan en uiteindelijk werd de overstap ook zijn ondergang.

"Nee, ik ben snel en klaar voor mijn kans. Voor nu moet ik me concentreren op Toro Rosso en afwachten wat er gebeurt. Ik kijk daarbij liever naar de succesvolle coureurs binnen het Red Bull-programma zoals Vettel, Ricciardo en Verstappen. Ik ben een zeer positief en optimistisch persoon en denk dat als ik goed presteer bij Toro Rosso ik een mooie toekomst voor me heb", laat Gasly aan Marca weten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen