Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly lucht zijn hart na Alpine-drama: "Dat heeft geen zin"

De kwalificatie van de GP van Bahrein was voor Alpine een zwarte dag. Het fabrieksteam kwam als slechtste voor de dag en moet de race vandaag met beide wagens helemaal achteraan starten.

Gasly Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Alpine mindere testdagen beleefde was vorige week al duidelijk. Dat het team werk te verzetten heeft ook. Maar dat Esteban Ocon (P19) en Pierre Gasly (P20) de rijen sluiten van de F1-grid was gisteren een nieuwe klap in het gezicht van het Franse team.

Gasly luchtte na de kwalificatie zijn hart tegenover onder meer RacingNews365. "Ja, ik denk dat het heel erg duidelijk is waar we verbetering moeten aanbrengen. Gelukkig komt het niet als een verrassing voor ons. Voorlopig moeten we er het beste van maken met wat we hebben."

"Daarom is het nog steeds jammer dat we in het laatste deel van Q1 het verkeer niet konden managen. Er ontstond een treintje en wij waren de laatste wagens op de baan. Ik moest uiteindelijk voluit pushen om voorbij de finishstreep te komen. Het voelt alsof we kans hadden kunnen maken op Q2. Maar in het grote geheel zijn we nog steeds ver verwijderd van waar we willen zijn. En we moeten geduld hebben totdat de upgrades klaar zijn", keek Gasly terug.

Voor de Alpine-wagens staan een Williams (Logan Sargeant) en de twee Stake-wagens. Gasly wil daar niet teveel naar kijken. "Ik denk dat het op dit moment niet echt zinvol is om onszelf te vergelijken met de auto's voor ons, want uiteindelijk is het gat er. We weten dat we op veel vlakken moeten verbeteren. Ik denk dat we weten dat we oplossingen hebben die ook gaan komen. Maar ja, we starten niet vanaf het punt waar we het graag hadden gezien."

Toch ziet Gasly ook lichtpuntjes. "Aan de positieve kant zie ik veel positieve dingen binnen het team. De engineers, de monteurs, wat er in de fabriek gebeurt. Het vertaalt zich nu nog niet naar de baan, maar ik weet dat het er op de langere termijn komt. Het gaat erom dat we proberen te maximaliseren wat we hebben."

"Je probeert het altijd zo goed mogelijk te doen. Dus uiteindelijk verandert het niets aan de aanpak. Het is duidelijk dat het voor niemand leuk is om achteraan te staan, of het nu voor mezelf is of voor de jongens die veel uren maken. Ik denk dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, we zijn allemaal heel objectief en eerlijk geweest over de situatie waar we op dit moment in zitten. Ik geloof in het team dat ze met de oplossingen zullen komen die we nodig hebben om die stap te maken."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren