Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly luidt de noodklok: "Dit kan niet langer zo doorgaan bij AlphaTauri"

De Grand Prix van Oostenrijk was een weekend om snel te vergeten voor Pierre Gasly. De Fransman kreeg twee straffen om twee verschillende redenen en worstelde met de AlphaTauri-bolide die niet snel genoeg was.

Pierre Gasly geeft toe dat zijn GP-weekend in Oostenrijk van begin tot eind een complete 'ramp' was. Afgezien van het feit dat hij zich als tiende kwalificeerde voor de sprintrace, had de Fransman de grootste moeite om snelheid te vinden op de Red Bull Ring. In de sprintrace viel hij terug naar P14 na een incident met Lewis Hamilton in de eerste ronde. De race op zondag verliep nog moeizamer voor Gasly. Twee tijdstraffen en een gebrek aan snelheid resulteerde in P15. "Het hele weekend was een ramp, afgezien van de kwalificatie", vertelde Gasly aan de media, waaronder RacingNews365. "Maar daarna waren we nergens qua tempo. Ik heb geprobeerd om alles uit de auto te halen, maar op dit moment zit er gewoon niet meer in. Ik denk dus dat we de upgrades hard nodig hebben om nog fatsoenlijke resultaten te kunnen boeken."

"We kunnen zo niet door blijven gaan"

Vanwege het gebrek aan snelheid, dat zowel Gasly als teamgenoot Yuki Tsunoda belemmerde, is de Fransman van mening dat geen enkele strategie de situatie zou hebben kunnen verbeteren. "We hebben gewoon geen snelheid. Je kunt doen wat je wilt, iedere strategie proberen, maar we kunnen gewoon niet zo door blijven gaan met de snelheid die we op dit moment hebben", vertelt Gasly. "We moeten ons resetten. Er komen nieuwe onderdelen aan. Hopelijk komen ze voor Frankrijk en zijn we daar sneller." Nu andere teams eerder upgrades hebben gebracht, denkt Gasly dat AlphaTauri daardoor op achterstand is gekomen. "Dat is niet gek als je geen nieuwe onderdelen hebt", vervolgt de coureur. "Aan het begin van het jaar vochten we met de jongens vooraan het middenveld. Nu finishen we 20 tot 30 seconden achter hen dus verliezen we vier of vijf tienden per ronde. Dat is wat we moeten vinden."

Hoe Gasly kijkt naar de gegeven straffen

Naast dat Gasly moeite had met het vinden van snelheid, moest hij tijdens de race ook twee straffen van vijf seconden incasseren: één voor het overschrijden van track limits en de ander omdat de AlphaTauri-coureur een botsing met Sebastian Vettel zou hebben veroorzaakt. Gasly was niet de enige coureur die bestraft werd voor track limits en snapt de beslissing. "Het is dezelfde regel voor iedereen. Ik heb me er niet aan gehouden en dus kreeg ik een straf. Het was mijn fout", zo geeft Gasly toe. "Ik zag heel wat jongens de zwart-witte vlag krijgen. Ik denk dat het in het verleden beter was zonder deze track limits, maar we hebben de regel te respecteren." Gasly accepteert ook de straf die hij kreeg voor zijn incident met Vettel. "Ik heb geprobeerd zo hard mogelijk te vechten. Ik heb de beelden niet gezien, maar ik ben degene die een straf kreeg dus ik denk dat ik de schuldige ben", vertelt de Fransman. "Als je zij aan zij vecht is het altijd een risico; dat hebben we in het verleden gezien. Het was niet opzettelijk."

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"