Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly maakt debuut in befaamde Race of Champions

Nieuwbakken Red Bull Racing-coureur Pierre Gasly hoeft zich in de komende week niet te vervelen. De 22-jarige Fransman kan zich gaan voorbereiden op de Race of Champions. De nieuwe teammaat van Max Verstappen zal voor de eerste keer in zijn carrière deel gaan nemen aan de all-star race.

Komend seizoen mag Gasly zich gaan bewijzen in de Red Bull-Honda, maar eerst staat er nog een ander evenement op het programma. In het stadion waar Gasly een aantal maanden geleden doorheen reed tijdens de Grand Prix van Mexico, mag de Fransman zijn entree maken in de Race of Champions.

Samen met enkelvoudig 24 uur van Le Mans-winnaar Loic Duval zal Gasly proberen Frankrijk de Nations Cup te schenken, een dag later mag de 26-voudig Grand Prix-deelnemer op eigen succes jagen in de individuele wedstrijd. "Ik weet dat Frankrijk een rijke traditie heeft wat betreft dit evenement, er is al veel Frans succes geboekt. Ik zie er enorm naar uit om samen met Loic deel te nemen aan de Nations Cup en om voor mijn eigen succes te rijden", liet Gasly weten. Gasly is niet de eerste actieve Formule 1-coureur die aan de start verschijnt tijdens de Race of Champions. In de komende editie keert Sebastian Vettel terug, na een jaartje afwezig te zijn geweest. De Duitser wist liefst zevenmaal te zegevieren in de Nations Cup. Dit jaar deelt hij een wagen met Mick Schumacher. De Race of Champions vindt in het weekend van 19 en 20 januari aanstaande plaats in het Foro Sol-stadion op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'