Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Gasly mag mogelijk tóch naar Alpine: Red Bull richt haar pijlen op nieuwe coureur

Het sprookje van Colton Herta en zijn F1-debuut bij AlphaTauri gaat niet door. Toch mag Pierre Gasly misschien alsnog naar Alpine, waardoor er een stoeltje vrijkomt bij AlphaTauri. Red Bull doet nogal geheimzinnig over een mogelijke nieuwe coureur.

Gasly France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Colton Herta kan niet aan genoeg superlicentiepunten komen om te debuteren in de Formule 1. Hiermee viel het plan van Red Bull en AlphaTauri al enige tijd geleden in duigen. Herta mocht debuteren bij AlphaTauri, waarna Pierre Gasly de overstap kan maken naar Alpine. Nu de Amerikaanse coureur niet naar AlphaTauri komt, leek de deal voor Gasly ook niet door te gaan.

Motorsport Magazin meldt echter dat Gasly nog steeds een mogelijkheid heeft om over te stappen naar de Franse renstal. Dit zou betekenen dat Red Bull en AlphaTauri nog op zoek moeten naar een nieuwe coureur als vervanger voor de Fransman. Ze zullen zich zeker niet tekort doen aan een middelmatige coureur en er zal ongetwijfeld een waardig vervanger moeten komen, alvorens Gasly een overstap mag maken. Hij zit namelijk officieel nog vast bij AlphaTauri tot en met 2023.

Marko wil geen namen noemen

Achter de schermen is Red Bull klaarblijkelijk op zoek naar een nieuw talent voor bij AlphaTauri. Het zusterteam kiest haar coureurs niet zelf: dat doet de Oostenrijkse renstal. Helmut Marko heeft hierbij zeer veel invloed en weet dus ongetwijfeld meer, maar hij weigerde om in te gaan op te situatie en een naam (of namen) te noemen.

Het juniorenprogramma van Red Bull zit vol met jonge talenten, maar of er iemand écht al klaar is voor de Formule 1, daar valt een discussie over te voeren. Mogelijk kijken Marko en zijn team dus ook naar wat er buiten de Red Bull-junioren aan (jong) talent rondloopt. Het zal niet de eerste keer zijn dat het team een coureur van buiten hun eigen opleiding aantrekt.

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

39 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf