© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: "Max Verstappen was als karter net zo agressief als nu"

11 nov. 2018 08:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen krijgt in 2019 een nieuwe teamgenoot in de persoon van Pierre Gasly. De Toro Rosso-coureur en de Nederlander kennen elkaar al heel wat jaren en vochten vooral tijdens het karten al de nodige duels uit. Dat Verstappen bekend staat als een agressieve coureur verbaast Gasly totaal niet. "Zo was Max altijd al."

In gesprek met het Algemeen Dagblad haalt de 22-jarige Fransman herinneringen op aan de periode waarin hij Verstappen tegenkwam op de kartbaan. "In 2010 reden we tegen elkaar in Italië, ik was veertien en hij was anderhalf jonger. In alle heats zat Max net achter mij bij de start, maar twee van de vier keer duwde hij mij bij de eerste de beste bocht meteen het gras in. Zo agressief als hij nu is als racer, was hij toen ook al."

Vorig jaar maakte Gasly zijn debuut als Formule 1-coureur, maar tot een nieuwe confrontatie met Verstappen kwam het nog niet. Dat zal ongetwijfeld volgend jaar anders worden als Gasly overstapt van Toro Rosso naar Red Bull en beiden met hetzelfde materiaal gaan rijden.

Hoewel Gasly respect heeft voor de staat van dienst die Verstappen inmiddels heeft opgebouwd, verwacht hij niet dat hij uitsluitend in de schaduw van de Nederlander zal rijden.

"Max heeft een sterke persoonlijkheid en is absoluut een klassecoureur. Hij heeft ook altijd een hele sterke entourage om zich heen. Ik mag er dan wat langer over hebben gedaan om hier te komen, maar wat maakt dat uiteindelijk uit? De wereld kent Pierre Gasly nog niet zo goed, maar daar komt volgend jaar zeker verandering in."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen