Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Max Verstappen was als karter net zo agressief als nu"

Max Verstappen krijgt in 2019 een nieuwe teamgenoot in de persoon van Pierre Gasly. De Toro Rosso-coureur en de Nederlander kennen elkaar al heel wat jaren en vochten vooral tijdens het karten al de nodige duels uit. Dat Verstappen bekend staat als een agressieve coureur verbaast Gasly totaal niet. "Zo was Max altijd al."

In gesprek met het Algemeen Dagblad haalt de 22-jarige Fransman herinneringen op aan de periode waarin hij Verstappen tegenkwam op de kartbaan. "In 2010 reden we tegen elkaar in Italië, ik was veertien en hij was anderhalf jonger. In alle heats zat Max net achter mij bij de start, maar twee van de vier keer duwde hij mij bij de eerste de beste bocht meteen het gras in. Zo agressief als hij nu is als racer, was hij toen ook al."

Vorig jaar maakte Gasly zijn debuut als Formule 1-coureur, maar tot een nieuwe confrontatie met Verstappen kwam het nog niet. Dat zal ongetwijfeld volgend jaar anders worden als Gasly overstapt van Toro Rosso naar Red Bull en beiden met hetzelfde materiaal gaan rijden. Hoewel Gasly respect heeft voor de staat van dienst die Verstappen inmiddels heeft opgebouwd, verwacht hij niet dat hij uitsluitend in de schaduw van de Nederlander zal rijden. "Max heeft een sterke persoonlijkheid en is absoluut een klassecoureur. Hij heeft ook altijd een hele sterke entourage om zich heen. Ik mag er dan wat langer over hebben gedaan om hier te komen, maar wat maakt dat uiteindelijk uit? De wereld kent Pierre Gasly nog niet zo goed, maar daar komt volgend jaar zeker verandering in."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'