© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Gasly mogelijk teamgenoot Max Verstappen bij vertrek Ricciardo'

23 mei 2018 09:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Pierre Gasly momenteel een goede job bij Toro Rosso. Dat maakt hem volgens teambaas Franz Tost een mogelijke kandidaat om Daniel Ricciardo bij Red Bull op te volgen als hij besluit om weg te gaan.

'Gasly laat een bijzonder hoog niveau zien'

Pierre Gasly heeft zijn draai in de Formule 1 aardig gevonden. Hij is teamgenoot Brendon Hartley overtuigend de baas en scoorde een indrukwekkende vierde plaats in Bahrein. Gasly lijkt daarmee stevig te staan binnen de Red Bull-familie.

Mocht Daniel Ricciardo besluiten weg te gaan bij Red Bull, dan is het niet ondenkbaar dat de naam van Gasly genoemd wordt als opvolger. Dat stelt zijn huidige Toro Rosso-teambaas Franz Tost in gesprek met Motorsport.com.

"Het is lastig om te zeggen of hij nu al klaar zou zijn voor Red Bull, maar als hij het goed blijft doen en meer ervaring opdoet, dan komt de rest vanzelf. Dan is hij vroeg of laat een kandidaat voor een zitje bij Red Bull en dat zou betekenen dat wij onze coureur goed hebben opgeleid."

Tost weet niet echter of er op korte termijn überhaupt een kans gaat komen bij Red Bull. Veel hangt af van de keuze van Daniel Ricciardo: 

"Dat is één van meerdere vraagtekens die spelen. Ik denk dat het nu voor Pierre belangrijk is dat hij geconcentreerd blijft om zo een zo goed mogelijke job te blijven doen. Maar tot nu toe heeft hij al een zeer hoog niveau bereikt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen