Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Niet naar Red Bull om tweede rijder achter Verstappen te worden"

Pierre Gasly maakt dit seizoen zijn opwachting voor het topteam van Red Bull. Daar wacht hem de zware taak om Max Verstappen goed partij te geven.

Na slechts één seizoen bij Toro Rosso maakt Gasly de overstap naar Red Bull. De jonge Fransman beseft dat hem een lastige taak wacht Verstappen te verslaan, maar zal geen genoegen nemen met een rol als tweede coureur.

"Ik neem plaats aan de zijde van één van de beste coureurs van dit moment, wat een grote uitdaging met zich meebrengt. Het zal even duren voordat ik competitief ben, maar ik ga niet naar Red Bull om nummer twee te worden. Dat is niet wat ik wil of waar ik tevreden mee ben", aldus Gasly in gesprek met Motorsport-Total. De verschillen tussen Toro Rosso en Red Bull zijn groot, waarbij er direct gepresteerd moet worden bij de Oostenrijkse renstal, die hoopt voor de wereldtitel te strijden. "Het kost even tijd om te wennen. In Max heb ik een zeer snelle teamgenoot, wat spannend voor me is, maar wat er ook voor moet zorgen dat ik een hoger niveau haal." Bang om te falen is Gasly niet. Zijn seizoen moet een opwaartse lijn kennen qua performance: "Ik weet zeker dat het gedurende het seizoen steeds beter zal gaan."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie