Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly ondanks podium Ocon verbaasd en teleurgesteld in team

Natuurlijk is Pierre Gasly blij voor zijn team, dat met Ocon een podium pakte in Monaco. Zijn eigen race had echter beter kunnen verlopen en de Fransman bleef dan ook verbaasd achter.

Gasly Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly reed voor Alpine helemaal geen slecht weekend, maar toch stond hij in de schaduw van zijn teamgenoot Esteban Ocon. Zowel in de kwalificatie als de race veroverde hij namelijk de derde plek.

Na de race verschijnt Gasly voor de microfoon van onder meer RacingNews365 waar hij zijn vreugde deelt over die prestatie. "Ik ben heel blij voor het team. Het was een fantastisch weekend voor ons, met een podium. Mijn felicitaties aan het team en Esteban."

Maar die feestvreugde was voor hem van korte duur, want zijn eigen race had beter gekund, oordeelt de Fransman. "Wat betreft mijn race: ik ben teleurgesteld en verbaasd. We reden op een gegeven moment op P3 en reden groene sectortijden. We wisten dat de regen eraan kwam en daarom zat ik in de perfecte positie om mijn stint te verlengen."

"Dat vertelde ik mijn team op de radio, dat ik langer buiten wilde blijven, om zo te profiteren van de omstandigheden. Toen maakten we alsnog een pitstop, twee ronden voor de regen. Dat moeten we gaan onderzoeken, want we hadden hier P3 en P4 kunnen finishen als team. Een mooi aantal punten extra waren dat geweest."

Verder wil Gasly er niet over uitweiden, om zo niet te veel afbreuk te doen aan alle feestvreugde. "Toch wil ik mijn frustraties niet te veel delen, want het is vanwege het podium een mooie dag voor het hele team. Er zijn echter wat verbeterpuntjes en die nemen we mee naar de volgende race."

Opmars Alpine

Alpine zit eindelijk weer in de lift, nadat het seizoen nog zeer matig begon. Het dieptepunt was in Bakoe, toen Gasly's auto half in vlammen op ging en ook Ocon door vele problemen werd getroffen. Het momentum is nu weer helemaal terug en Pierre zit te popelen om aanstaande vrijdag in Barcelona weer achter het stuur te kruipen.

"Twee races geleden in Bakoe ging het helemaal mis, terwijl we hier in Monaco nu ons beste weekend meemaken. Het heeft met verschillende factoren te maken. Nog niet al onze vragen zijn beantwoord, maar de auto is in de tussentijd wel veel veranderd."

"Er zijn nieuwe onderdelen geïntroduceerd en daardoor lijken we er veel performance bij te hebben gekregen. Dat is positief en ik kijk vooruit naar de race in Barcelona."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken