Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Gasly ontgoocheld door AlphaTauri: "Weekend na weekend opnieuw fouten"

Pierre Gasly start de GP van Monaco ver achteraan, nadat hij in de trainingen nog zo sterk was. In de kwalificatie ging het echter helemaal mis voor de AlphaTauri-coureur, die benadrukt dat zijn team echt beter moet.

Gasly Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nadat in het slot van Q1 de rode vlag werd gezwaaid, gingen veel coureurs in de laatste minuut nog de baan op om een laatste poging op weg naar een snelle rondetijd in te zetten. Pierre Gasly werd echter te laat op de baan gestuurd en kon geen nieuwe ronde meer beginnen.

Om hem heen verbeterden veel mensen zich, waardoor hij slechts de zeventiende snelste was. Einde kwalificatie en een zware zondag voor de boeg in Monaco voor de Fransman. "Ik kan er geen woorden voor vinden, hoe ik me nu voel. Het hele weekend ging het zo goed. Ik reed op P5, P6 tijdens de trainingen, voelde me supergoed en wist heel comfortabel snelle rondetijden neer te zetten...", zucht hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

Gasly snapt er niets van

Aan het begin van Q1 stond Gasly nog in de top vijf, maar omdat hij vervolgens geen nieuwe ronden meer reed, zakte hij langzaam weg. In het slot viel hij daardoor buiten de boot toen hij geen nieuwe ronde in kon zetten. Hij baalt als een stekker.

"Ik snap sommige keuzes die we maken gewoon niet goed. Er zit ook wat pech bij, maar al met al was de sessie hetzelfde voor iedereen. We besloten maar twee ronden te doen. Daarna stond ik op P4, maar de rest bleef op de baan terwijl wij dat niet deden."

"Toen was er een rode vlag en kwamen we te laat terug de baan op. Ik kon geen nieuwe ronde meer neerzetten en daardoor was mijn rondetijd niet representatief. Onze fouten kosten ons heel veel. Weekend na weekend, het begint heel teleurstellend te worden voor het team."

Waarom de rode vlag?

Gasly snapt bovendien niets van de beslissing van de FIA om met de rode vlag te zwaaien nadat nota bene zijn teamgenoot Yuki Tsunoda de muur raakte, maar wel verder kon rijden naar de pitstraat. Toch wil hij het niet als excuus gebruiken, want iedereen had daar last van.

"De rode vlag, daar kan je vraagtekens bij zetten. Ik snap het nog steeds niet, maar iedereen zat natuurlijk in hetzelfde schuitje. Iedereen had dezelfde hoeveelheid tijd, maar wij waren niet op het circuit. Dan kan je je tijden niet meer verbeteren."

In de laatste minuut kon hij vervolgens niet meer beginnen aan een snelle ronde, in tegenstelling tot veel van zijn concurrenten. "Ik probeerde zo snel mogelijk achter Yuki te gaan, maar ik wist de finishvlag niet voor te zijn. We moeten veel dingen gaan analyseren, maar de conclusie is dat we het momenteel niet goed genoeg doen. Als we de auto hebben om P5, P6 te kwalificeren, dan snap ik niet hoe we in deze posities eindigen."

"We moeten het beter doen en ik ben enorm teleurgesteld. Ik zeg 'wij', en dan bedoel ik 'wij' als team. Zij doen hun best, ik doe mijn best, maar momenteel mogen deze dingen niet gebeuren en moet het beter. Ik wil dat we beter presteren en ik doe mijn best, maar we kunnen veel vraagtekens zetten bij sommige beslissingen die we hebben genomen."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez