Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly onthult stand van zaken over nieuwe teamgenoot

Met het aanstaande vertrek van Esteban Ocon is Alpine druk op zoek naar een tweede coureur die naast Pierre Gasly in de bolide van de Franse renstal zal stappen. Gasly kan er nog niet te veel over zeggen, maar heeft zijn huiswerk al wel gedaan.

Gasly Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is al een tijdje bekend dat Esteban Ocon het team van Alpine zal verlaten aan het einde van dit seizoen. Dat betekent natuurlijk ook dat de Franse renstal een vervanger zal moeten zoeken voor de coureur die al sinds 2020 deel uitmaakt van hun rijdersduo. Het zal ongetwijfeld geen makkelijke zoektocht worden voor Alpine, want Silly Season wordt met de dag gekker en de rijdersmarkt had dit seizoen al genoeg verrassingen in petto.

Pierre Gasly durft er tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije dan ook niets over de zeggen, al verklapt hij wel een geheim over de huidige positie waar Alpine zich in bevindt. "Ik heb het al eerder gezegd: ik denk dat het team een paar goede opties op tafel heeft liggen. Maar aan het einde van de dag ben ik niet degene die over dat soort beslissingen gaat."

"Ik zal de snelste coureur uiteraard wel met open armen verwelkomen. We weten allemaal natuurlijk wel wie dat is, maar op dit moment zit er niets anders op dan afwachten. Het team heeft drie goede opties op het oog, dus we gaan het zien."

Carlos Sainz staat ongetwijfeld als nummer één bovenaan het lijstje van Alpine, maar vooralsnog staat er niets vast. Gasly ontkent echter niet dat hij zijn taak in het geheel al volbracht heeft. "Ik heb al wel met Carlos gesproken, want ik geloof zelf in het project waar wij mee bezig zijn. Ik zal het team daarin altijd steunen, maar het is nu aan hem om zelf de beslissing te nemen."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'