Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly ontwijkt vragen over toekomst: "Jullie weten hoe het ervoor staat"

Zowel Pierre Gasly als Esteban Ocon hebben officieel geen contract voor 2025. Zal er bijgetekend worden bij Alpine, of hopen de mannen na de tegenvallende resultaten van het team dat er ergens anders misschien nog een plekje is?

Gasly Miami Sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens het Grand Prix-weekend in Miami werd het eerste WK-punt voor het team van Alpine gehaald door Esteban Ocon. De Franse renstal begon het 2024-seizoen met een achterstand ten opzichte van de directe concurrentie. Zowel Ocon als teamgenoot Pierre Gasly hebben Q3 in de kwalificatie dit jaar nog niet gehaald, en in een korte tijd hebben meerdere kopstukken, waaronder Davide Brivio, het team verlaten.

Het contract van beide Alpine-coureurs loopt dit jaar af, en het is tot op heden nog onduidelijk wat de toekomst van de twee Fransmannen is. Ondertussen is silly season al volop bezig, en is met het spiksplinternieuwe Sauber-contract van Nico Hulkenberg al één plekje minder beschikbaar bij een ander team in 2025. 

"Mijn plan is niet veranderd"

Gasly wordt in Miami dan ook gevraagd naar zijn contractonderhandelingen en of het contract van van Nico Hulkenberg bij Sauber iets verandert aan de toekomst van de Fransman.: "Mijn plan is niet veranderd. Het verandert niets", laat hij weten aan de media, onder wie RacingNews365. "Vanuit mijn kant wordt het allemaal in de gaten gehouden, en ik denk dat jullie weten hoe de coureursmarkt ervoor staat. Voor nu heb ik niets om aan te kondigen."

De journalist probeert het nog een keer, maar de Alpine-coureur houdt voet bij stuk: "Je kan doen met mijn antwoord wat je wil, maar ik wil geen toelichting geven over de contractonderhandelingen. Jullie weten hoe het ervoor staat."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training