© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly optimistisch: 'Red Bull gaat winnen met Honda in 2019'

17 jul. 2018 09:35 Wanda Bisschop 0 reacties
Hoewel Toro Rosso in de laatste paar Formule 1 races met de nodige problemen kampte, ziet Pierre Gasly de toekomst positief in. Sterker nog, hij is er zelfs van overtuigd dat de hoofdmacht in 2019 ook met Honda in staat is om races te winnen.

Gasly: 'Honda staat volgend jaar onder druk'

"Red Bull heeft een geweldig chassis dus het zal mij niet verbazen als ze volgend jaar met Honda gewoon gaan winnen," aldus de jonge Fransman tegenover Motorsport.com.

Ondanks dat het Gasly nog maar twee keer dit seizoen is gelukt om punten te scoren, ziet Gasly duidelijk dat het team stappen heeft gezet richting het middenveld.

"Aan het begin van het seizoen lagen we qua snelheid duidelijk achter maar nu kunnen we zelfs het gevecht met Renault aangaan. Het verschil tussen Renault en Honda is volgens mij dan ook gering."

Gasly vermoedt wel dat 2019 het jaar van de waarheid wordt voor de Japanse motorfabrikant omdat ze dankzij de samenwerking met Red Bull onder een vergrootglas komen te liggen.

"Red Bull gaat ongetwijfeld druk uitoefenen en dat zal voor Honda een ander soort druk zijn dan nu het geval is. De laatste jaren heeft Honda niet meer om overwinningen en podiumplaatsen gevochten. Als dat straks wel gebeurt, dan kun je je geen fouten meer veroorloven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen