© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly opvallend sterk op vrijdag voor GP Hongarije

27 jul. 2018 20:30 René Oudman 1 reacties
Met een elfde plaats in de eerste vrije training en een keurige negende stek in de tweede oefensessie kon Pierre Gasly na afloop van de eerste dag voor de Grand Prix van Hongarije lachen. De 22-jarige Fransman kwam er in de voorbije Grands Prix niet aan te pas, maar hoopt stiekem om zijn eerste puntenscore sinds het treffen in Monaco te laten noteren.

"Deze vrijdag was echt erg goed", jubelt Gasly. "Ik ben erg blij om in Budapest te zijn, de Hungaroring is één van mijn favoriete circuits." De jongeling zegevierde in het verleden al tweemaal op het Hongaarse asfaltlint. In 2013 won hij een race in de Formule Renault 2.0, twee jaar geleden bleek hij de sterkste van het GP2-veld.

"We hebben twee positieve sessies achter de rug en bovendien er veel kunnen rijden", weet de Fransman, die in de middagsessie liefst 43 keer in het rond ging. "Vanaf de openingsronden in de eerste sessie af aan was het gevoel al goed en zodoende hebben we een sterke basis kunnen leggen voor de rest van het weekend. Het is nu zaak om hierop door te bouwen. We moeten gefocust blijven!"

Gasly reed nog nooit een Formule 1-race op de Hungaroring: de Fransman debuteerde vorig jaar tijdens de Grand Prix van Maleisië, die op 1 oktober werd verreden. Tweemaal dit seizoen scoorde Gasly punten, dankzij een fenomenale vierde plek in Bahrein en een ijzersterke P7 in Monaco.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen