© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly over grapje: 'Wilde Alonso niet voor voor paal zetten'

12 apr. 2018 12:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Pierre Gasly werd in Bahrein knap vierde met Toro Rosso. Over de boordradio gebruikte hij exact dezelfde woorden als Fernando Alonso twee weken eerder om zijn team te bedanken. Het was echter niet zijn bedoeling om de Spanjaard daarmee voor schut te zetten.

Toro Rosso-coureur ontving onaangename berichten van Spaanse fans

"Het team heeft ongelofelijk werk geleverd. Nu kunnen we écht vechten." De woorden die Pierre Gasly na zijn vierde plek in Bahrein via de boordradio overbracht aan het team waren exact dezelfde woorden die Fernando Alonso twee weken eerder gebruikte. De Spanjaard werd vijfde in Melbourne en was daar op zijn beurt na drie moeizame met Honda zeer tevreden over.

Gasly geeft een week later in de persconferentie van de Grand Prix van China aan dat hij die woorden bewust koos, maar dat het niet zijn intentie was om Fernando Alonso daarmee voor paal te zetten:

"Het was louter bedoeld als grap en als compliment naar Honda toe. Ze hebben het moeilijk gehad met McLaren, en daarom was de vierde plaats voor hen een geweldig resultaat", zo liet de Fransman tijdens de persconferentie optekenen.

"Ik heb na die opmerkingen veel nare berichten ontvangen van Spaanse fans, maar het was op geen enkele manier mijn bedoeling om Fernando Alonso voor schut te zetten. Alonso is één van de grootste F1-coureurs aller tijden en ik heb altijd tegen hem op gekeken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen