Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly over grapje: 'Wilde Alonso niet voor voor paal zetten'

Pierre Gasly werd in Bahrein knap vierde met Toro Rosso. Over de boordradio gebruikte hij exact dezelfde woorden als Fernando Alonso twee weken eerder om zijn team te bedanken. Het was echter niet zijn bedoeling om de Spanjaard daarmee voor schut te zetten.

"Het team heeft ongelofelijk werk geleverd. Nu kunnen we écht vechten." De woorden die Pierre Gasly na zijn vierde plek in Bahrein via de boordradio overbracht aan het team waren exact dezelfde woorden die Fernando Alonso twee weken eerder gebruikte. De Spanjaard werd vijfde in Melbourne en was daar op zijn beurt na drie moeizame met Honda zeer tevreden over. Gasly geeft een week later in de persconferentie van de Grand Prix van China aan dat hij die woorden bewust koos, maar dat het niet zijn intentie was om Fernando Alonso daarmee voor paal te zetten:

"Het was louter bedoeld als grap en als compliment naar Honda toe. Ze hebben het moeilijk gehad met McLaren, en daarom was de vierde plaats voor hen een geweldig resultaat" , zo liet de Fransman tijdens de persconferentie optekenen. "Ik heb na die opmerkingen veel nare berichten ontvangen van Spaanse fans, maar het was op geen enkele manier mijn bedoeling om Fernando Alonso voor schut te zetten. Alonso is één van de grootste F1-coureurs aller tijden en ik heb altijd tegen hem op gekeken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"