Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly over motivatie Honda: "Japanners in tranen na 'mislukte' kwalificatie"

Pierre Gasly weet als geen ander hoe graag Honda als motorleverancier wil slagen in de Formule 1. Het was na de kwalificatie in Japan dat zijn engineer in tranen was omdat hij in zijn ogen tekort was geschoten.

Pierre Gasly kwalificeerde zich in Japan in de Toro Rosso overigens keurig als zevende, in het weekend waarin de vernieuwde Spec 3-motor van Honda voor het eerst achterin lag. Die zevende plaats had in de ogen van Honda echter een vijfde plaats moeten zijn, maar daarvoor verloor de motor teveel (drie tienden) op de rechte stukken.

"Natuurlijk was P7 een goed resultaat, maar tegelijkertijd was ik teleurgesteld. Ik stapte op Honda-engineer Keisuke Minatoya af en zag dat hij bijna aan het huilen was, puur en alleen omdat hij niet in staat was geweest om mij over het maximale potentieel van de motor te laten beschikken", aldus de Fransman, die dit seizoen de Toro Rosso-bolide verruilt voor het grote broertje van Red Bull Racing. "Als je ziet dat de mensen waarmee je direct samenwerkt zo ontzettend betrokken zijn, dan is dat natuurlijk geweldig", vervolgt Gasly, die erop vertrouwt dat Honda stappen zal blijven maken, ook al gelooft hij niet in 'geleidelijke progressie'. "Soms vind je acht maanden lang niks om de motor te verbeteren, totdat je zomaar iets probeert op de testbank wat plotsklaps vier tienden winst oplevert. Voor hetzelfde geld vindt het team binnenkort iets, waarmee we direct een groot deel van het gat naar de concurrentie kunnen dichten." "Ik vertrouw erop dat Honda steeds dichter naar de top toe weet te kruipen. Dat zal misschien nog niet aan het begin van het seizoen het geval zijn, maar ze investeren veel en ontwikkeling in rap tempo."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'