Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly schittert en is sneller dan Verstappen en Hamilton: "Het kan nog beter!"

Pierre Gasly eindigde als tweede achter Valtteri Bottas tijdens de tweede training in Qatar. In de eerste training wist hij het ook al zo ver te schoppen. Na een volgens hem ontzettend goede vrijdag hoopt hij met AlphaTauri het gevecht aan te gaan met de kop van het middenveld.

Pierre Gasly eindigde op de vrijdag in Qatar voor Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Fransman moest in de tijdenlijst alleen Valtteri Bottas voor zich laten, iets waar hij met tevredenheid op terugkijkt. "Het is een hele goede vrijdag geweest, de beste van het seizoen tot nu toe." De AlphaTauri-coureur is blij met het resultaat maar ziet nog genoeg ruimte voor verbetering. "In de auto voelt het allemaal niet zo makkelijk, maar de rondetijden zien er heel goed uit. Ik denk dat we het met de balans nog beter kunnen doen morgen. Daar gaan we nog aan werken."

Kan Gasly Ferrari en McLaren aftroeven?

Het doel voor Gasly is duidelijk. "Zo hoog op de grid starten als mogelijk." De tweede plaats in de kwalificatie is waarschijnlijk wat te hoog gegrepen, maar een strijd voeren met McLaren en Ferrari zit er volgens Gasly mogelijk wel in. "We zien er heel competitief uit op het moment. Hiermee hopen we om samen met McLaren en Ferrari te strijden in de kwalificatie", aldus de Fransman. Na de derde en laatste vrije training op zaterdag is het om 15:00 uur tijd voor de kwalificatie voor de GP van Qatar.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'