Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly schittert op Monza: "Een van mijn beste kwalificaties ooit"

Pierre Gasly kwalificeerde zichzelf als negende voor de Grand Prix van Italië. Op het snelle circuit van Monza kon de Honda-motor uitstekend meekomen, wat voor velen als een verrassing kwam.

Voor Pierre Gasly was het een erg spannende kwalificatie. Pas in de slotseconden van Q1 wist hij zichzelf te plaatsen voor Q2 om datzelfde te herhalen in Q2. Uiteindelijk was een mooie negende positie het eindpunt voor de Fransman.

"Dit is een verrassing, want het was erg lastig om door te gaan naar Q2. De negende plaats is veel beter dan verwacht", laat een blije Gasly weten aan Ziggo Sport. "Ik wist een goed gat te creëren en een kreeg een mooie slipstream. Dit was een van mijn beste kwalificaties ooit. Het is geweldig om dat in Italië te doen, want dit is een van de belangrijkste weekenden voor het team."

Met de kleine verschillen tussen de teams die strijden voor de laatste WK-punten belooft het een uitdagende race te worden. "We blijven pushen tot het eind, maar het is een lange race. De start is daarbij erg belangrijk. Met de auto’s om ons heen gaat het niet makkelijk worden, maar in Monza kan van alles."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"