© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly schittert op Monza: "Een van mijn beste kwalificaties ooit"

01 sep. 2018 17:00 Ruud Dimmers 1 reacties
Pierre Gasly kwalificeerde zichzelf als negende voor de Grand Prix van Italië. Op het snelle circuit van Monza kon de Honda-motor uitstekend meekomen, wat voor velen als een verrassing kwam.

Voor Pierre Gasly was het een erg spannende kwalificatie. Pas in de slotseconden van Q1 wist hij zichzelf te plaatsen voor Q2 om datzelfde te herhalen in Q2. Uiteindelijk was een mooie negende positie het eindpunt voor de Fransman.

"Dit is een verrassing, want het was erg lastig om door te gaan naar Q2. De negende plaats is veel beter dan verwacht", laat een blije Gasly weten aan Ziggo Sport.

"Ik wist een goed gat te creëren en een kreeg een mooie slipstream. Dit was een van mijn beste kwalificaties ooit. Het is geweldig om dat in Italië te doen, want dit is een van de belangrijkste weekenden voor het team."

Met de kleine verschillen tussen de teams die strijden voor de laatste WK-punten belooft het een uitdagende race te worden. "We blijven pushen tot het eind, maar het is een lange race. De start is daarbij erg belangrijk. Met de auto’s om ons heen gaat het niet makkelijk worden, maar in Monza kan van alles."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen