Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly snapt ophef rondom Alpine-teamorder niet: "Ik was sneller"

Alpine koos er in de eindfase van de Grand Prix van Canada voor om beide coureurs van positie te laten wisselen, tot woede van Esteban Ocon. Zijn teamgenoot, Pierre Gasly, begrijpt weinig van de ophef die is ontstaan.

Gasly and Ocon Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het stoom kwam bijna letterlijk uit de oren van Esteban Ocon na de Grand Prix van Canada. De Fransman kreeg in de laatste twee rondjes te horen dat hij teamgenoot Pierre Gasly voorbij moest laten gaan in de hoop dat Gasly Daniel Ricciardo nog aan zou kunnen vallen. Ocon gaf gehoor, met als eis dat hij de plek terug zou krijgen wanneer Gasly de aanval niet in kon zetten op de Australiër. Daar kwam geen reactie op en dus kreeg Ocon zijn plek niet terug. 

Ocon was des duivels en liet dat blijken over de boordradio en in de interviews. Pierre Gasly was zich echter van geen kwaad bewust. Volgens de Fransman werd er juist heel goed samengewerkt binnen het team, zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365: "Als eerste wil ik zeggen dat ik super blij ben dat we met beide auto's punten hebben gescoord. We hebben in de ochtend verschillende simulaties doorgenomen en niemand hield dit voor mogelijk. Dus het was sowieso een positieve dag voor het team."

Toch wordt die positiviteit flink overschaduwd door de teamorder die werd doorgevoerd aan het einde van de race. Volgens Gasly was dat een logisch gevolg van de verhoudingen op de baan: "Het doel was vrij helder. Ik was op de harde banden sneller aan het einde van de race en zat vlak achter Daniel (Ricciardo). Toen hij Esteban inhaalde moest ik ook aan hem voorbij om Daniel in de laatste paar rondjes alsnog aan te kunnen vallen. Helaas verloren we daar wat tijd, maar we moeten het niet groter maken dan het is."

Begrijpelijke reactie

Ondanks dat kan Gasly de reactie van zijn teamgenoot nog wel enigszins begrijpen. Volgens de Fransman mislukte de jacht op Ricciardo namelijk al door de twijfels bij Alpine, iets wat zijn teamgenoot vrij duidelijk maakte over de boordradio: "Wat het lastig maakt is dat Daniel uit de DRS kon komen in die twee rondjes waarin het team nog twijfelde, waardoor het voor mij ook vrij kansloos werd. Als we de keuze iets eerder hadden gemaakt had ik waarschijnlijk meer kans gehad. Maar nogmaals, we moeten het niet groter maken dan het is."

"Ik ben van mening dat we als team goed samen hebben gewerkt. We hebben nieuwe dingen geprobeerd en goede data verzameld. Ik denk dat we een zeer goede dag hadden als team en om hier weg te gaan met drie punten in de tas kan enorm waardevol zijn aan het einde van het jaar," zo sluit Gasly af.

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"