Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly: "Mijn werk bij Red Bull zit er op"

Pierre Gasly is met het ingaan van 2023 overgestapt van het Red Bull-kamp naar Alpine. De Fransman legt uit dat hij trots is op wat hij heeft gedaan bij de Oostenrijkse renstal en bij AlphaTauri.

Gasly Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds zijn Formule 1-debuut rijdt Pierre Gasly al voor de familie van Red Bull. Eerst bij Toro Rosso in 2017 en 2018, waarna hij het mocht proberen als de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. Vanwege ietwat tegenvallende prestaties mocht hij het seizoen niet afmaken en werd hij weer teruggezet naar het zusterteam.

Hier behaalde Gasly zijn grootste successen, waaronder een podiumplaats in Brazilië 2019 en zijn eerste (en tot nu toe enige) overwinning in Italië 2020, toen voor AlphaTauri, de nieuwe naam van Toro Rosso. Hoewel de Fransman bleef leveren, werd langzaam maar zeker duidelijk dat een tweede promotie naar Red Bull er niet meer in zat.

Gasly begon logischerwijs verder te kijken dan 'zijn' Red Bull-familie. Er deed zich een kans voor bij Alpine na het vertrek van Fernando Alonso en met de zegen van Helmut Marko kon hij al snel de overstap maken. In gesprek met Auto, Motor und Sport blikt Gasly terug op een roerige periode afgelopen zomer. "Ik was in Griekenland op de eerste dag van de zomervakantie. Ik had het nodig, want het seizoen ging niet zoals ik had gehoopt. Ik moest me opladen."

"Op de eerste dag van mijn vakantie was er echter contact met Alpine, toen nog met Laurent Rossi (Alpine-CEO, red.). Ik stuurde alles door naar mijn management en de gesprekken tussen Alpine, Red Bull en mijzelf waren begonnen. We keken wat er allemaal mogelijk was en de zomer waarin ik me wilde opladen werd het tegenovergestelde."

"Ik was elke dag bezig met de Formule 1 en volgde alles op de voet. Toen het steeds concreter werd, ging het over de contracteisen. Natuurlijk wist ik dat Red Bull me wilde houden en daardoor wist ik ook dat Helmut het me niet makkelijk ging maken. Toch begreep hij hoe belangrijk deze stap voor me is. Toen was het rond, een win-win situatie voor iedereen. Voor Alpine, Helmut en voor mijzelf."

Gasly trots op prestaties Red Bull en AlphaTauri

Voor het F1-seizoen van 2023 heeft Gasly de banden met de Red Bull-familie nu verbroken. Hij zal volwaardig Alpine-coureur zijn naast landgenoot Esteban Ocon. Gasly is meer dan blij met de kans die Red Bull hem heeft gegeven om over te stappen naar de concurrent. "Ik ben realistisch: ik had een contract voor 2023. De opties om weg te gaan waren gering."

"Maar je kan er natuurlijk wel over praten en kijken wat mogelijk is. Toen Helmut ervoor open stond om er over te praten, merkte ik dat de situatie veranderde. Red Bull keek natuurlijk ook naar het financiële plaatje, nadat ze me gedurende mijn hele carrière hebben gesponsord. Het is meer dan logisch dat ze er wat geld mee wilden verdienen."

"Dat was eerlijk. Voor mij was het een belangrijke stap in mijn carrière. Ik denk dat mijn werk bij Red Bull en AlphaTauri er op zit, op de best mogelijke manier in de afgelopen jaren. Wat er ook gebeurd is. Helmut heeft dat erkend en begrijpt me", aldus een tevreden Gasly.

Ook interessant:

RN365 Premium beschikbaar voor échte F1-fans

RN365 Premium, het membership voor de echte F1-fan is nu beschikbaar! Meld je nu aan en je bent helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië