© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly start achteraan in GP Verenigde Staten na motorwissel

19 okt. 2018 17:45 René Oudman 0 reacties
Het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten is nog maar net van start gegaan, maar Pierre Gasly weet nu al dat hij niet in de voorste regionen zal starten. De Franse Toro Rosso-coureur heeft drie nieuwe motorcomponenten laten installeren en is zodoende tegen een gridstraf aangelopen.

Voor de wedstrijd op het Circuit of the Americas heeft Gasly de beschikking over een nieuwe verbrandingsmotor, een nieuwe turbolader, een nieuwe MGU-H en een nieuwe MGU-K. Het betreft in Gasly's geval een update van de Spec-3 motor, de krachtbron die het in Japan zo goed deed.

De Formule 1-coureurs mogen slechts drie interne verbrandingsmotoren, turboladers en MGU-H's per jaar gebruiken: van de MGU-K, de batterij en het elektronicacontrolesysteem zijn slechts twee stuks voorhanden.

Gasly heeft zich al vaker schuldig gemaakt aan het gebruik van een extra component: het zijn inmiddels de zevende verbrandingsmotor, turbolader en MGU-H die hij in 2018 gebruikt. Ook van de overige drie componenten heeft hij al meer stuks gebruikt dan dat er onbestraft in de wagen geplaatst mogen worden.

Overigens is het de eerste keer dat Gasly van start zal gaan op het Circuit of the Americas, hij reed nog nooit een Formule 1-race in de Verenigde Staten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen