Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly start achteraan in GP Verenigde Staten na motorwissel

Het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten is nog maar net van start gegaan, maar Pierre Gasly weet nu al dat hij niet in de voorste regionen zal starten. De Franse Toro Rosso-coureur heeft drie nieuwe motorcomponenten laten installeren en is zodoende tegen een gridstraf aangelopen.

Voor de wedstrijd op het Circuit of the Americas heeft Gasly de beschikking over een nieuwe verbrandingsmotor, een nieuwe turbolader, een nieuwe MGU-H en een nieuwe MGU-K. Het betreft in Gasly's geval een update van de Spec-3 motor, de krachtbron die het in Japan zo goed deed.

De Formule 1-coureurs mogen slechts drie interne verbrandingsmotoren, turboladers en MGU-H's per jaar gebruiken: van de MGU-K, de batterij en het elektronicacontrolesysteem zijn slechts twee stuks voorhanden. Gasly heeft zich al vaker schuldig gemaakt aan het gebruik van een extra component: het zijn inmiddels de zevende verbrandingsmotor, turbolader en MGU-H die hij in 2018 gebruikt. Ook van de overige drie componenten heeft hij al meer stuks gebruikt dan dat er onbestraft in de wagen geplaatst mogen worden. Overigens is het de eerste keer dat Gasly van start zal gaan op het Circuit of the Americas, hij reed nog nooit een Formule 1-race in de Verenigde Staten.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'