© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly stelt teleur: "Heb alles geprobeerd, maar was niet genoeg"

17 mrt. 08:50 Ruud Dimmers 4 reacties
Pierre Gasly beleefde een teleurstellend debuut voor Red Bull. Na een mislukte kwalificatie, door een tactische fout van het team, begon de Fransman als zeventiende aan de Grand Prix van Australië.

Gasly wist voorafgaand aan de race dat hem een lastige middag wachtte in Melbourne. Inhalen is niet eenvoudig op het stratencircuit, maar Red Bull had de hoop gevestigd op een goede puntenfinish. Uiteindelijk bleef de Fransman steken op een teleurstellende elfde positie, mede dankzij het uitvallen van de voor hem gestarte Daniel Ricciardo en Romain Grosjean.

"Als je moet starten vanaf de zeventiende positie, dan weet je dat het een lastige race wordt. Het was geen leuke race voor me door al het verkeer. De mensen om me heen hadden ook continu DRS, waardoor inhalen erg lastig was", blikt de Red Bull-coureur terug bij Ziggo Sport.

"Ik heb zo hard mogelijk gepusht, maar het was niet genoeg. De hele race zat ik klem achter Kvyat, maar zelfs met DRS was het onmogelijk om hem in te halen."

"We wisten dat het lastig zou worden en moeten kijken naar de positieve dingen. We weten dat onze auto snel is en hebben nu twee weken om ons voor te bereiden op Bahrein."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen