Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pierre Gasly

Gasly tevreden over nieuwe onderdelen: "Upgrade maakt Red Bull stabieler"

In tegenstelling tot Max Verstappen was teamgenoot Pierre Gasly na afloop van de kwalificatie wel goed gestemd. De Fransman komt langzaam op stoom en is tevreden over de ontwikkeling van zowel zichzelf als de RB15.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull bracht een upgrade mee naar Barcelona, waarbij het hoopte het gat richting Mercedes deels te dichten. De kwalificatie laat juist een omgekeerd beeld zien, waarbij het gat groter is dan in voorgaande races. Desondanks is Pierre Gasly niet ontevreden.

"We hebben verschillende dingen geprobeerd en hebben nu iets gevonden waar ik wel blij mee ben. Er zijn nog wel wat details die beter kunnen en die ik wil veranderen", laat Gasly in gesprek met onder meer RacingNews365 weten.

De nieuwe onderdelen maken de RB15 volgens de Fransman voorspelbaarder en prettiger om in te rijden. "Het is een betere basis om vanuit verder te werken. De auto presteert voorspelbaarder en mijn rondetijden zijn constanter. We moeten blijven werken om de laatste tienden eruit te krijgen, zowel het team als ikzelf. Ik wil de auto nog beter aan laten sluiten bij mijn rijstijl."

Voor aanvang van de derde training kreeg Gasly de beschikking over een nieuw chassis, niet omdat er problemen waren met zijn oude licht hij toe. "Dat was voornamelijk vanwege het onderdelenpakket dat we hier geïntroduceerd hebben. Ik had gisteren niet de beschikking over het volledige pakket, maar sinds vanmorgen wel. De upgrade van ons is geen revolutie, maar een evolutie."

De nieuwe onderdelen dragen eraan bij dat Gasly zich meer thuis voelt in de Red Bull, al weet hij zelf wat er nog beter kan. "De tractie uit de bochten. Ik ben redelijk agressief met het gaspedaal, waardoor de achterkant van de auto minder stabiel is. Dit zorgt er ook voor dat de banden soms te snel oververhit raken."

Met medewerking van Joe van Burik.

Quiz

De Formule 1 GP van Spanje 2019 quiz

Speel mee en maak kan op een Max Verstappen cap!

Speel mee

0 reacties

    Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes