Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly tevreden over Red Bull: "Auto wordt ronde na ronde beter"

Pierre Gasly kende een uitstekende testdag in Barcelona. De Fransman was op dinsdag het snelste van alle topteams en noteerde, tot dusver, de snelste tijd van Red Bull tijdens de wintertest. Alleen Lando Norris wist met zijn McLaren, op de zachtste band, de eerste positie over te nemen.

Pierre Gasly klokte de eerste 1.17 voor het team van Red Bull. Zijn tijd, een 1.17,715, was de eerste 1.17-er op de C3-band van alle teams. Sebastian Vettel kwam in zijn Ferrari op dezelfde band nog in de buurt met een 1.17,925. Reden voor optimisme bij Red Bull.

Gasly was niet alleen snel, hij legde ook nog eens 136 ronden af. Het meest van alle coureurs en goed voor twee volledige Grand Prix-afstanden op het circuit van Barcelona. In gesprek met onder andere RacingNews365 blikt de Fransman terug:"Ons doel was om veel ronden af te leggen, zowel voor de auto als voor de motor. Daarin zijn we geslaagd." "Ik voel dat de auto ronde na ronde beter wordt, maar er is nog wel wat werk te verzetten." Red Bull rijdt nog niet op de limiet, ook niet met de Honda-motor. "We hebben nog meer over, maar proberen de motor iedere dag iets verder te pushen. Iedere dag verbetert onze performance en leren we meer over ons pakket."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"