Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly verklapt: "Toro Rosso geeft Hartley in GP Mexico nieuwe onderdelen"

Het team van Toro Rosso was van zins om tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten enkele nieuwe onderdelen te gebruiken. Door het slechte weer kon men deze op vrijdag echter amper testen. In de Mexicaanse GP heeft de Italiaanse stal wederom een kans.

Aangezien Pierre Gasly de onderdelen in Austin mocht proberen, maar in samenspraak met het team ervan afzag om ze te gebruiken voor de kwalificatie, krijgt teammaat Brendon Hartley in Mexico de kans om de aeroüpdate te testen.

"In Austin zat het weer tegen, daarom konden we de updates pas in de derde vrije training uittesten", verklaart Gasly in de persconferentie voor de Grand Prix van Mexico. "We hadden meer data nodig om de onderdelen perfect te snappen en daarom kozen we ervoor om ze voor de kwalificatie van de wagen af te halen. Dit weekend gaan we het weer proberen", zegt de Fransman. Ditmaal is het dus Hartley die nieuwe stukken krijgt. "Brendon heeft dit weekend de eer, aangezien we van elk onderdeel maar één exemplaar hebben", verklapt Gasly in het perszaaltje op het Autódromo Hermanos Rodríguez.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"