© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: "Verstappen binnen no-time gewend aan Honda motor"

10 dec. 2018 17:15 Jan van der Burgt 1 reacties
Volgens Pierre Gasly hoeft het niet lang te duren voordat Max Verstappen gewend is aan de Honda-motor. Het goed samen kunnen werken met de Japanners zal volgens de Fransman mogelijk wat meer tijd in beslag nemen.

De Honda-motor ligt volgend jaar voor het eerst onder de motorkap bij Red Bull, nadat hij dit jaar al de Toro Rosso-bolide aandreef. De samenwerking tussen Pierre Gasly en de Japanners gaat zelfs nog verder terug. In 2017 reed hij al met Honda-motoren in de Super Formula.

Gasly is niet te beroerd wat van zijn geheimen over hoe samen te werken met Honda met Max Verstappen te delen: "Ik zou het niet erg vinden om Max wat tips te geven, maar hij zal toch vooral zelf moeten ondervinden hoe de Japanse (race)cultuur in elkaar steekt, zo wordt Gasly geciteerd door Motorsport-Total.

Hoe snel Max Verstappen gewend zal zijn aan de werkwijze van de Honda-mannen is afwachten, maar dat de Nederlander snel vertrouwd zal zijn met de rij-eigenschappen van de motor zelf staat voor Gasly wel vast.

"Qua driveability zullen de verschillen tussen de Renault- en Honda-krachtbron niet zo groot zijn. Max zal er binnen twee à drie ronden mee kunnen lezen en schrijven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen