Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Verstappen binnen no-time gewend aan Honda motor"

Volgens Pierre Gasly hoeft het niet lang te duren voordat Max Verstappen gewend is aan de Honda-motor. Het goed samen kunnen werken met de Japanners zal volgens de Fransman mogelijk wat meer tijd in beslag nemen.

De Honda-motor ligt volgend jaar voor het eerst onder de motorkap bij Red Bull, nadat hij dit jaar al de Toro Rosso-bolide aandreef. De samenwerking tussen Pierre Gasly en de Japanners gaat zelfs nog verder terug. In 2017 reed hij al met Honda-motoren in de Super Formula.

Gasly is niet te beroerd wat van zijn geheimen over hoe samen te werken met Honda met Max Verstappen te delen: "Ik zou het niet erg vinden om Max wat tips te geven, maar hij zal toch vooral zelf moeten ondervinden hoe de Japanse (race)cultuur in elkaar steekt, zo wordt Gasly geciteerd door Motorsport-Total . Hoe snel Max Verstappen gewend zal zijn aan de werkwijze van de Honda-mannen is afwachten, maar dat de Nederlander snel vertrouwd zal zijn met de rij-eigenschappen van de motor zelf staat voor Gasly wel vast. "Qua driveability zullen de verschillen tussen de Renault- en Honda-krachtbron niet zo groot zijn. Max zal er binnen twee à drie ronden mee kunnen lezen en schrijven."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'