© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: "Verstappen ideale teamgenoot om mezelf te bewijzen"

04 dec. 2018 17:00 Ruud Dimmers 2 reacties
Pierre Gasly verruilt deze winter het kleine Scuderia Toro Rosso voor het topteam van Red Bull Racing. Een mega sprong voor de jonge Fransman, die het als een uitdaging ziet om zichzelf naast Max Verstappen te bewijzen.

"Max en ik kunnen het prima met elkaar vinden, behalve als hij me verslaat met FIFA, maar normaal kunnen we prima samen door een deur", lacht Gasly in gesprek met onder meer Racingnews365. "We hebben een goede vriendschap met elkaar, met wederzijds respect. Max ken ik al jaren."

Volgend seizoen krijgt Pierre Gasly de kans bij het topteam van Red Bull Racing. Van hem wordt verwacht dat hij er meteen staat, maar ondanks slechts één seizoen in de Formule 1 voelt Gasly zich klaar voor de volgende stap.

"Het is een erg goede mogelijkheid om mezelf te bewijzen. Ik ken mijn snelheid, heb de ervaring en weet dat ik nog altijd beter wordt. Natuurlijk is het mijn eerste seizoen binnen het team, waardoor veel dingen nieuw voor me zijn maar daar ben ik wel aan gewend."

De talentvolle Fransman is blij met Max Verstappen als teamgenoot. De veelgeprezen Nederlander vormt de ideale graadmeter voor Gasly. "Verstappen is een van de meest getalenteerde coureurs van de grid. Om teamgenoot van iemand van zijn kaliber te worden is een gouden kans voor me. Ik kijk er erg naar uit en heb er alle vertrouwen in dat we een auto hebben waarmee we beiden in de top mee kunnen strijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen