© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly voelt geen extra druk voor Grand Prix van Frankrijk

20 jun. 2018 15:42 Jan van der Burgt 0 reacties
Pierre Gasly staat dit weekend aan de start van zijn thuisrace. De Fransman voelt echter geen druk. In tegendeel. Gasly verwacht juist dat het hem een extra boost zal geven.

'Ik wil de sport weer op de kaart zetten in Frankrijk'

"Ik kijk er ontzettend naar uit om in mijn thuisland te racen in de Formule 1. Mijn eerste seizoen in de sport valt samen met de terugkeer van de Franse Grand Prix en dat is natuurlijk geweldig", aldus de Toro Rosso-rookie.

"Ik kan niet wachten om op Paul Ricard de baan op te rijden. Jean Alesi en Alain Prost fluisterden me al in dat het heel bijzonder is om als Fransman de Franse GP te rijden."

Gasly is één van de drie Franse coureurs die aan de start staat van de Franse Grand Prix. Enige druk voelt hij echter niet:

"Ik denk juist dat het me alleen maar extra zal motiveren en inspireren. Ik wil er voor zorgen dat de sport weer gaat leven in Frankrijk, want van oudsher maakt de Formule 1 deel uit van de Franse cultuur. Het is dan ook heel goed dat Frankrijk weer een eigen Grand Prix organiseert."

Over zijn kansen voor zondag is Gasly optimistisch: "In het verleden ging ik hier in diverse klassen altijd erg goed. Ik won of stond er op zijn minst op het podium, dus ik hoop dat ik ook komend weekend een goed resultaat kan behalen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen